ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

«Πυροβολούν το παρελθόν για να σκοτώσουν το μέλλον»

Στο περιεχόμενο του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, του κορυφαίου κοσμοϊστορικού γεγονότος κατά τον 20ό αιώνα, αναφέρθηκε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «News 247» και στον Δημήτρη Μανιάτη το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Σεπτέμβρη.
Επισήμανε ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση έδειξε ότι το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι ανίκητο, έδειξε ότι δεν είναι αιώνιο, οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με την αγροτιά μπορούν να δημιουργήσουν μια κοινωνία που θα στηρίζεται πάνω στην πραγματική δύναμη του τόπου, που είναι ο λαός, και πώς μπορεί ο τεράστιος πλούτος που παράγει να οργανωθεί προς όφελός του. 
Αυτό το γεγονός, συνέχισε, επιχειρήθηκε να αποσιωπηθεί και στην πρόσφατη συζήτηση.. που αναπτύχθηκε με τον αντικομμουνισμό. «Πυροβολούν το παρελθόν για να σκοτώσουν το μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Αμπατιέλος, προσθέτοντας ότι το αστικό σύστημα φοβάται την οργάνωση της νεολαίας. 
Το Φεστιβάλ είναι ακριβώς μία εικόνα από τη ζωή της οργάνωσης με συλλογικότητα, με κοινή δράση, συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων για να μάθουν οι νέοι από πρώτο χέρι τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για να αγωνισθούν και να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει, να γίνει πράξη μια άλλη κοινωνία, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός.
πηγή: 902.gr