ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Γιάννης Αγγέλης και η πρόταση για απεργία

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δήλωση του Γιάννη Αγγέλη προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:

Μετά το έγγραφο απάντηση Κυριακόπουλου στις «προτάσεις» της ΕΣΗΕΑ γίνεται απολύτως σαφές ότι οι περιβόητη πρόταση Καπάκου – Κυριακόπουλου, σε όλες τις παραλλαγές της, ήταν απλώς το όχημα για να συρθεί ο κλάδος σε ένα σήριαλ διαπραγματεύσεων που θα τον απομακρύνει, με βάση τις επιλογές της πλειοψηφίας του Συμβουλίου, από κάθε απεργιακή δράση διεκδίκησης της ασφάλισής του και του ΕΔΟΕΑΠ.
Το έχουμε ζήσει αυτό για ενάμιση χρόνο και πάλι, με τα περιβόητα non paper Κυριακόπουλου που τότε είχε αναλάβει να διαπραγματεύεται η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ. Το νέο επεισόδιο στο..
σήριαλ αυτό δείχνει ότι δεν πρόκειται για φιάσκο αλλά για μία παγίδα διαρκείας που έχουν εμπλέξει τον κλάδο.
Οι ευθύνες είναι σαφείς και φέρουν τα ονοματεπώνυμα των πρωταγωνιστών της.
Τώρα το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ έρχεται να προτείνει – μαζί και ο «πρωταγωνιστής» κ. Καπάκος –
απεργιακή δράση αφού πριν για μήνες φρόντισε να σπείρει την απογοήτευση στον κλάδο αποκλείοντας και ακυρώνοντας δια της αναβολής τις αποφάσεις (ΓΣ ΕΔΟΕΑΠ) για απεργία.
Όπως φαίνεται έχει ολοκληρωθεί η διαθέσιμη λίστα ονομάτων στην σκυταλοδρομία των ψευτο-
διαπραγματεύσεων από το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ μέχρι και το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. Και ήρθε η ώρα της... απεργίας.
Δεν γνωρίζουμε αν και αυτό είναι μέρος της συνεννόησης με τον κ. Κυριακόπουλο στο πλαίσιο της
διαπραγμάτευσης, αλλά δεν έχει πλέον και τόση σημασία...
Όπως δήλωσα και στο Συμβούλιο, εμείς θα υποστηρίξουμε κάθε απεργιακή δράση που θα αναληφθεί με βάση το πλαίσιο απόφασης της Γεν. Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ. Δεν θα νομιμοποιήσουμε όμως την απάτη αυτής της διαπραγμάτευσης.
Προτείναμε στο Συμβούλιο, όπως και άλλοι συνάδελφοι, παρά τις δυσκολίες για τις οποίες είναι απόλυτα υπεύθυνοι αυτοί που εμπόδισαν να κατέβει εξ αρχής ο κλάδος σε απεργιακή κινητοποίηση με βάση της αποφάσεις της ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ, τον συντονισμό της απεργιακής δράσης με τους συναδέλφους των άλλων Ενώσεων, προκειμένου έστω και εκ των υστέρων να διεκδικήσουμε δυναμικά και άμεσα με κινητοποίηση του κλάδου σε απεργία απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδότες, την επιβίωση του στοιχειώδους δικαιώματος στην ασφάλιση και των κατακτήσεων του κλάδου στα πάνω από 100 χρόνια οργανωμένης ύπαρξής του, όπως αυτές έχουν κατοχυρωθεί στην λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ.
Η ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ δεν αφορά μόνο την ασφάλιση, αλλά το δικαίωμα στην δουλειά, τις συλλογικές συμβάσεις και ένα άλλο, κάθε άλλο παρά μνημονιακό επίπεδο κατακτήσεων για το οποίο κάθε κλάδος εργαζόμενων πρέπει σήμερα να παλέψει μαζί μας.

Γ. Αγγέλης , μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή.