ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Κόκκινο οι αντοχές των εργαζομένων

«Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Οι εργαζόμενοι στο ΚΟΚΚΙΝΟ ζητούν άμεσα σαφείς απαντήσεις για τις προθέσεις του ιδιοκτήτη σχετικά με το μέλλον του ραδιοσταθμού που βγήκε στα ερτζιανά σε δύσκολους για τον ΣΥΡΙΖΑ καιρούς και έχει ήδη κλείσει 11 χρόνια ζωής. Oι εργαζόμενοι που έχουν δώσει αρκετά δείγματα εργασιακής αντοχής, είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεση τους για να προασπίσουν τα δικαιώματα τους και να κρατήσουν ζωντανό το ραδιόφωνο».
Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού «Στο Κοκκινο 105.5» που έβγαλαν μετά από τη γενική τους συνέλευση.  Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν αθέτηση υποσχέσεων καθώς η κανονικότητα στην καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων.. φτάνει τους 2,5 με 3 μήνες, παρά τις αποχωρήσεις 13 εργαζομένων τον τελευταίο χρόνο.
Οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο κάνουν λόγο για κραυγαλέες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και για απογύμνωση της ιστοσελίδας stokokkino.gr στην οποία έχουν μείνει μόνο δύο εργαζόμενοι, παρότι είχε φτάσει σε πολύ αξιόλογα επίπεδα επισκεψιμότητας.
Επίσης καταγγέλλουν την παραχώρηση στην 24 MEDIA (συμφερόντων Μάρη) της συχνότητας «Μωβ» στη Θεσσαλονίκη που ήταν ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ και έως τότε παρέμενε αναξιοποίητη. Ετσι, όπως λένε, απέναντι από το ΚΟΚΚΙΝΟ Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο σταθμός News 24/7. Την ίδια ώρα, το ΚΟΚΚΙΝΟ Θεσσαλονίκης που υποφέρει οικονομικά, ενοικιάζει τη συχνότητα από την οποία εκπέμπει.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης των εργαζομένων Στο Κόκκινο:
"Από το ραδιόφωνο απέναντι και το ραδιόφωνο που ακούει, έχουμε περάσει στο ραδιόφωνο που καρκινοβατεί. Η πρόσφατη παραίτηση του Μάκη Μηλάτου (ΕΔΩ) από τη θέση του διευθυντή και από τη θέση του παραγωγού (σοβαρή απώλεια με επιπτώσεις στους ακροατές) είναι αποτέλεσμα μιας πορείας διαρκούς απαξίωσης και αδυναμίας του ιδιοκτήτη του, του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, να δώσει λύσεις. Επομένως, δεν είναι παράλογο το ερώτημα εάν μαζί με τις οικονομικές δυσκολίες υπάρχει και πολιτική επιλογή.
«Όταν σου ζητάνε να τραβήξεις κουπί περιμένεις να σου δώσουν και τα κουπιά. Ήλπιζα για 9 μήνες δυστυχώς μάταια. Η υπομονή μου εξαντλήθηκε και παραιτήθηκα από διευθυντής του σταθμού και κατ' επέκταση από παραγωγός». Καλύτερα χωρίς δουλειά παρά χωρίς αυτοεκτίμηση, το σκεπτικό της παραίτησης του Μάκη Μηλάτου που αποτυπώνει την πραγματικότητα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ σε ένα τοπίο στα ΜΜΕ που αλλάζει.
Για τα αίτια που φτάσαμε ως εδώ μπορεί ο καθένας από μας να δώσει τη δική του απάντηση. Για το αποτέλεσμα ωστόσο, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι κοινή. Απουσία ενδιαφέροντος και συνεχής μετάθεση των αναγκαίων απαντήσεων που αντικειμενικά οδηγούν στο μαρασμό του ραδιοφώνου και με μαθηματική ακρίβεια στην πτώση. Πως αλλιώς μπορεί να μεταφραστεί, αν όχι με πολιτική βούληση αποδυνάμωσης:
1. Η παραπομπή διαρκώς στις Ελληνικές καλένδες της παρουσίασης του σχεδίου του ιδιοκτήτη για το ΚΟΚΚΙΝΟ.
2. Η κανονικότητα στην καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων που φτάνει τους 2,5 με 3 μήνες, παρά τις αποχωρήσεις 13 εργαζομένων τον τελευταίο χρόνο.
3. Η απογύμνωση της ιστοσελίδας stokokkino.gr στην οποία έχουν μείνει μόνο δύο εργαζόμενοι, παρότι είχε φτάσει σε πολύ αξιόλογα επίπεδα επισκεψιμότητας.
4. Οι κραυγαλέες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή.
5. Η παραχώρηση στην 24 MEDIA (συμφερόντων Μάρη) της συχνότητας «Μωβ» στη Θεσσαλονίκη που ήταν ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ και έως τότε παρέμενε αναξιοποίητη. Ετσι, απέναντι από το ΚΟΚΚΙΝΟ Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο σταθμός News 24/7. Την ίδια ώρα, το ΚΟΚΚΙΝΟ Θεσσαλονίκης που υποφέρει οικονομικά, ενοικιάζει τη συχνότητα από την οποία εκπέμπει.
6. Οι αθετήσεις δεσμεύσεων.
Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Οι εργαζόμενοι στο ΚΟΚΚΙΝΟ ζητούν άμεσα σαφείς απαντήσεις για τις προθέσεις του ιδιοκτήτη σχετικά με το μέλλον
του ραδιοσταθμού που βγήκε στα ερτζιανά σε δύσκολους για τον ΣΥΡΙΖΑ καιρούς και έχει ήδη κλείσει 11 χρόνια ζωής. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι που έχουν δώσει αρκετά δείγματα εργασιακής αντοχής, είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεση τους για να προασπίσουν τα δικαιώματα τους και να κρατήσουν ζωντανό το ΚΟΚΚΙΝΟ."