ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Όλου του κόσμου το χρυσάφι κι αν μου δώσεις…

Όταν η Eldorado Gold ασκείται στην ευγενή τέχνη του κο-κο-κο

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, ξεκινώ το σημερινό μου σημείωμα με την ανακοίνωση της Eldorado Gold για συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα:
«Κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο!»
Κι επειδή μερικοί και μερικές εξ ημών δεν τα κατέχουμε καλά τα καναδέζικα, παραθέτω και την δήλωση του Τζωρτζ Μπερνς, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας:..
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μία σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης.»
Και τέζα ο καμπούρης, που λέμε στα γήπεδα. Ως εκεί έφτασε ο τσαμπουκάς των Καναδών, ως εκεί έφτασε η μαγκιά τους. Κι ύστερα σώθηκε το λαδάκι τους. Ύστερα καταλάβανε ότι είχε γυρίσει η κοινή γνώμη εναντίον τους και ότι η στήριξη της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και μη, δεν έφτανε διόλου για να πουλάνε καουμποϊλίκι. Διότι μια χαρά το είχανε υπολογίσει το τάιμινγκ να βγούνε αμέσως μετά το Grinvest του Τσίπρα στη Σαλονίκη και να του εξηγήσουνε το όνειρο το επενδυτικό. Εκείνο όμως που δεν ξέρανε, γιατί δεν το ήξερε ούτε ο Θεός ο ίδιος, ήταν πως θα άνοιγε μια τρύπα «να» στο σαπάκι το «Αγία Ζώνη» και θα γέμιζε πετρέλαια ο Σαρωνικός.

Ε ναι παιδιά, αλήθειες να λέμε. Τόσα χρόνια ξεκοιλιαζόταν η Χαλκιδική από την Eldorado και μόνο οι περίοικοι και οι οικολόγοι τραβάγανε το μαλλί τους και βγαίνανε στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν. Η υπόλοιπη Ελλάς το αντιμετώπιζε κάπως σαν ριάλιτυ το θέμα και κοίτα ρε φίλε πήγανε τα ΜΑΤ και ρίξανε κρότου λάμψης σε κάτι τύπους με μαύρες σημαίες. Μόλις όμως έφτασε η ρύπανση στην πόρτα πέντε εκατομμυρίων Αθηναίων και λοιπών κατοίκων Λεκανοπεδίου Αττικής, ψύλλοι στ’ αυτιά τους μπήκανε. Και καταλάβανε ότι η τραγωδία στο σπίτι του διπλανού μπορεί κάποια στιγμή να περάσει και την δική σου την πόρτα. Άμα δεν προσέχεις κι έχεις την πλάτη γυρισμένη και τα ματάκια σου κλειστά. Και κάπως έτσι γύρισε τούμπα το στόρι, κάπως έτσι βρέθηκε η κυβέρνηση να έχει τους πολίτες στο πλευρό της, κάπως έτσι βρέθηκε η Eldorado με το δάχτυλο στην πρίζα και πήρε την μεγάλη απόφαση: Κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο…

Υ.Γ.: Χαιρετίζω εδώ και την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης που έκρινε χθες ομόφωνα αθώους 21 κατοίκους Χαλκικδικής, οι οποίοι βαρύνονταν με κατηγορίες  όπως κατοχή, προμήθεια κατασκευή εκρηκτικών και έκρηξη, ενώ 3 από αυτούς με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις κακουργηματικές πράξεις. Δεν έχει μόνο στο Βερολίνο δικαστές φιλαράκι, έχει και στην Ελλάδα!


- από το newpost.gr