ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ν. Παππάς για ΕΔΟΕΑΠ: Οι εργοδότες να αναλάβουν τις ευθύνες τους

N. Τσαγκρής: Εδώ και τώρα νομοθετική ρύθμιση

«Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να στηριχθεί με πόρους που θα προκύψουν από συμφωνία εργοδοτών - εργαζομένων. Είναι σαφές ότι υπάρχει η δυνατότητα τόσο να στηριχθεί το Ταμείο, όσο και να μην προκύψει επιβάρυνση η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας και το ύψος των αμοιβών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι ιδιοκτησίες των καναλιών πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παίζουν κρυφτό».
Αυτό τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, που συναντήθηκε σήμερα με τις ενώσεις εργαζομένων στον Τύπο (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΙΤ), καθώς και με τη διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ). Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Υπουργού για την πορεία των..
διαπραγματεύσεων με τις ιδιοκτησίες των καναλιών σε σχέση με τη διάσωση του Ταμείου.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Ενημερωθήκαμε για τις εύλογες λύσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί στην πορεία των συζητήσεων. Επαναλάβαμε τη βούλησή μας να επανεξετάσουμε το ύψος του φόρου διαφήμισης σε περίπτωση που ο ΕΔΟΕΑΠ στηριχθεί με πόρους που θα προκύψουν από συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων».
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Επί του θέματος έγραψε ο Νίκος Τσαγκρής στο fb:
Εδώ και τώρα νομοθετική ρύθμιση
Για να σταματήσουν «να παίζουν κρυφτό οι ιδιοκτησίες των καναλιών» στο ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να είναι «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» και να προχωρήσει εδώ και τώρα στην νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος, με βάση τις προτάσεις των δημοσιογραφικών Ενώσεων. (αυτό θαρρώ ότι πρέπει να είναι το βασικό αίτημα της αυριανής απεργίας)