ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Σοβαρό πρόβλημα με το in.gr


Tι συμβαίνει με τα ψηφιακά μέσα του πρώην ΔΟΛ; Το ρεπορτάζ του enimerosi24.gr αναφέρει:

Δόθηκε εντολή τις πρώτες μέρες της «νέας εποχής» Μαρινάκη να είναι όλα τα sites ανενεργά όπως και συνέβη. Στη συνέχεια τα sites των ΝΕΩΝ και του Βήματος κάνουν κάποιες λίγες απαραίτητες αναρτήσεις για να δείχνουν ότι λειτουργούν.
Οσον αφορά τα sites των εντύπων δεν υπάρχει ακόμη οργανόγραμμα, αλλά ούτε καλά καλά και γραφεία αφού αναμένεται και ο νέος επικεφαλής που είναι τελικά ο Γ. Μαντέλας από την «Καθημερινή» η επιλογή του οποίου αποτέλεσε έκπληξη, αφού ο καλός συνάδελφος δεν έχει στο βιογραφικό του παρουσία σε επιτελική θέση σε ψηφιακά Mέσα, ενώ παράλληλα ο όμιλος του Β. Μαρινάκη είχε προσλάβει εδώ και μήνες τον επικεφαλής του in.gr και πολύπειρο στα ιντερνετικά media Γιάννη Μανδαλίδη ο οποίος.. προοριζόταν όπως είχε ανακοινωθεί στους εργαζομένους του ομίλου Μαρινάκη για επικεφαλής όλων των ψηφιακών Μέσων του ομίλου συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ΔΟΛ τα οποία άλλωστε γνώριζε άριστα αφού εργαζόταν σε αυτά από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους. Ο Μανδαλίδης τρέχει το site των Παραπολιτικών και τα άλλα sites του ομίλου, αλλά όπως φαίνεται υπήρξε εμπλοκή με την παρουσία του στα sites του ΔΟΛ.
Πέρα από τα πρόσωπα το πρόβλημα με το in.gr είναι περίπλοκο αφού το portal ανήκει σε θυγατρική και όχι στη μητρική εταιρεία του ΔΟΛ. Ετσι η μετάβαση του προσωπικού στη νέα εταιρεία είναι δύσκολη, αφού υπάρχουν νομικοί που υποστηρίζουν ότι η νέα ιδιοκτησία είναι υποχρεωμένη σε καταβολή οφειλομένων και αποζημιώσεων των εργαζομένων κάτι φυσικά που εκείνη δεν επιθυμεί να κάνει και αναζητείται νομική φόρμουλα για την επαναλειτουργία του portal με τον ίδιο τρόπο που έγινε με τις εφημερίδες, δηλαδή καθαρή υποχρεώσεων.
Τα στελέχη του ΔΟΛ κάνουν λόγο για μια περίπλοκη νομική διαδικασία που θα απαιτήσει χρόνο. Κυκλοφορεί η φήμη ότι για να μην καθυστερήσει πολύ η επαναλειτουργία του portal και εξαφανιστεί εντελώς από τον ιντερνετικό χάρτη θα γίνει μια προσπάθεια να… πειστούν με κάποιο τρόπο οι εργαζόμενοι να υπογράψουν συμβάσεις ανάλογες με εκείνες των συναδέλφων τους στις εφημερίδες χωρίς να αναγνωρίζονται τα προηγούμενα δικαιώματα τους.