ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Θερμοκήπια αριστείας

Άλλο ένα πλήγμα στην αριστεία από τη σοβιετική κυβέρνηση. Οι σημαιοφόροι στα σχολεία θα επιλέγονται με κλήρωση και όχι βάσει της επίδοσής τους στα μαθήματα. Ούτε όμως και το προηγούμενο σύστημα προωθούσε αποτελεσματικά την αριστεία. Και πως θα μπορούσε άλλωστε; Πόσο άριστος μπορεί να είναι ένας μαθητής που πήρε υψηλό βαθμό σε μαθήματα όπως η γλώσσα, η ιστορία ή τα αρχαία; Μαθήματα δηλαδή που επέβαλε η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και που δεν προσφέρουν τίποτα στον σύγχρονο κόσμο.
Σε ένα πραγματικά φιλελεύθερο και ευρωπαϊκό σχολείο οι άριστοι μαθητές που θα σηκώνουν τη σημαία θα επιλέγονται εντελώς διαφορετικά. Σημαιοφόρος θα γίνεται ο μαθητής που..
ξεκίνησε την πιο επιτυχημένη start up στο γκαράζ των γονιών του. Παραστάτης εκείνος που έφερε τα πιο πολλά χρήματα στο σχολείο από εταιρίες σπόνσορες. Και στεφάνι θα καταθέτει ο μαθητής που οργάνωσε την καλύτερη ομιλία TEDx υπέρ της επιχειρηματικότητας.
Στο τέλος της χρονιάς όλοι οι μαθητές θα συμμετέχουν σε σχολικό Survivor και ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει το καλοκαίρι αμισθί στο μεγαλύτερο θερμοκήπιο αριστείας στα Βαλκάνια - τον ΣΚΑΙ.
- από το facebook του Δημήτρη Τσίρκα