ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

O όμιλος Φιλιππάκη απαντάει στις καταγγελίες για απολύσεις

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι καταγγελίες της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θεσσαλονίκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) για απολύσεις τριών δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη από τον όμιλο Φιλιππάκη.
 Η ΕΣΗΕΜ-Θ στην καταγγελία της ανέφερε συγκεκριμένα πως  δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Δημοκρατία» και ένας της «Espresso»,  απομακρύνθηκαν χωρίς εξηγήσεις από την εργασία τους, τη στιγμή που μάλιστα η εργοδοσία τούς οφείλει, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους, δεδουλευμένα τριών μηνών (διαβάστε ΕΔΩ).
Η «Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ» του Γιάννη Φιλιππάκη απάντησε με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρεται πως «η πραγματικότητα είναι πως από το γραφείο μας στη Θεσσαλονίκη έχει.. αποχωρήσει μόνον ένας δημοσιογράφος με τον οποίο διατηρούσαμε μισθωτή σχέση εργασίας, κι ο οποίος προσελήφθη μόλις τον περασμένο Μάρτιο, στα πλαίσια αναβάθμισης της έκδοσης που κυκλοφορούμε στην περιφέρεια της Μακεδονίας. Η διακοπή της συνεργασίας έγινε, εξαιτίας επανασχεδιασμού του φύλλου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου Φιλιππάκη.
Στην απάντηση του ομίλου Φιλιππάκη προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ γίνεται λόγος για στοχοποίηση από την Ενωση, «του μοναδικού οργανωμένου και πολυπληθούς σε, δημοσιογραφικό και μη  δυναμικό, ανταποκριτικού γραφείου που λειτουργεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ»:
"Προς:
Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ
Κύριοι,
Προκαλεί, πραγματικά δυσάρεστη  εντύπωση, η έκδοση  δελτίου Τύπου από την Ένωσή σας, που περιέχει σειρά αναληθών πληροφοριών. Κι η εντύπωση, αυτή, γίνεται ακόμη πιο δυσάρεστη αν σκεφτεί κανείς πως μέριμνα της Ένωσής σας, πρέπει να είναι πρωτίστως η διασφάλιση της έγκυρης δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Στην περίπτωση του δελτίου Τύπου που εκδώσατε δεν υπάρχει καμία διασταύρωση στοιχείων και πληροφοριών κι αυτό είναι τουλάχιστον λυπηρό.
Αναφέρετε, λοιπόν, πως ο όμιλος μας, «Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ» έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε τρείς απολύσεις δημοσιογράφων, από το γραφείο που διατηρεί στην Θεσσαλονίκη. Το στοιχείο, όμως, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι πως από το γραφείο μας στη Θεσσαλονίκη έχει αποχωρήσει μόνον ένας δημοσιογράφος με τον οποίο διατηρούσαμε μισθωτή σχέση εργασίας, κι ο οποίος προσελήφθη μόλις τον περασμένο Μάρτιο, στα πλαίσια αναβάθμισης της έκδοσης που κυκλοφορούμε στην περιφέρεια της Μακεδονίας. Η διακοπή της συνεργασίας έγινε, εξαιτίας επανασχεδιασμού του φύλλου.

Ακόμη πιο δυσάρεστη εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, η στοχοποίηση από την Ένωσή σας, του μοναδικού οργανωμένου και πολυπληθούς σε, δημοσιογραφικό και μη  δυναμικό, ανταποκριτικού γραφείου που λειτουργεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Θα έπρεπε, πριν προβείτε σε τέτοιες κινήσεις, να ενημερωθείτε, πως από το 2012 η εφημερίδα «Δημοκρατία» είναι η μόνη πανελλαδική εφημερίδα που κυκλοφορεί χωριστή έκδοση για την περιφέρεια της Μακεδονίας, για τις ανάγκες της οποίας απασχολεί επτά δημοσιογράφους και μάλιστα με μισθωτή σχέση εργασίας σε μία περίοδο που σπανίζουν οι δημοσιογραφικές θέσεις.
Θα έπρεπε πριν προβείτε σε τέτοιες κινήσεις, να γνωρίζετε πως η εφημερίδα «Δημοκρατία» είναι η μόνη πανελλαδική εφημερίδα που έχει επενδύσει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, θα έπρεπε, πριν προβείτε σε τέτοιες κινήσεις, να γνωρίζετε, πως η εφημερίδα «Δημοκρατία» είναι η μόνη εφημερίδα που διατηρεί δημοσιογράφους στα περισσότερα είδη  ρεπορτάζ -κι όχι μόνον έναν ή και κανέναν ανταποκριτή- με στόχο την έγκυρη ενημέρωση από την Βόρεια Ελλάδα. "