ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Το λυκόφως των media

Όταν ο Ιβάν παίρνει το Έθνος στα χέρια του

Γράφει ο Xρήστος Ξανθάκης

Ήτανε λίγο σαν η συνέντευξη Τσίπρα να έριξε την αυλαία της ειδησεογραφικής σαιζόν. Τα είπε ο πρωθυπουργός αυτά που ήθελε να πει, κάποιους έπεισε, κάποιους εξόργισε, δεν είναι δική μου δουλειά εδώ να μετράω πόσους και ποιους. Αυτά, ως γνωστόν, θα τα βρει στην επόμενη μέτρησή του το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, που είναι ακόμη πιο έγκυρο κι απ’ τον Στέφανο Χίο. Σημασία έχει ότι μας τελείωσε το έργο, απ’ το μαλλί τα τραβάνε οι βάρδιες τα ποσταρίσματα και μας προκύπτει η φυτεία με τα 4.100 δενδρύλλια κάνναβης στον Έβρο. Όπου είναι να θαυμάζεις τον μερακλή τον παραγωγό που δεν στάθηκε στις τέσσερεις χιλιάδες φυτά, αλλά.. πρόσθεσε κι άλλα εκατό έτσι για το γιόλο. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε, την Ελλάδα της πρωτοβουλίας και της επινοητικότητας!
Εν τω μεταξύ ο Ιβάν πήρε το «Έθνος» στα χέρια του. Χτες έγινε ο πλειστηριασμός, που παραλίγο να μη γίνει γιατί είχαν μπει στη μέση η Ζωή και το κίνημα «Δεν πληρώνω» (κάποιο κίνημα τέλος πάντων) και άνοιξαν καυγά, αλλά παρενέβησαν οι εργαζόμενοι στον Πήγασο και παρακάλεσαν να κοπούν τα αστεία γιατί η μοναδική πιθανότητα να ξαναβρούν δουλειά ήταν να το πάρει κάποιος το ρημάδι το γκρούπο. Και πείσθηκαν η Ζωή και οι «Δεν πληρώνω» και άφησαν να γίνει η δημοπρασία και εμφανίσθηκε μόνο ο Ιβάν και το πήρε το «Έθνος», πήρε και την «Ημερησία». Με νορμάλ λεφτά μάλιστα, μιας και πήγε μόνος του, άλλος υποψήφιος δεν εμφανίσθηκε.
Και κάπως έτσι άλλαξε χέρια και το δεύτερο μεγάλο συγκρότημα των ελληνικών media. Πρώτα μετακόμισε ο ΔΟΛ στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη (επικυρώθηκε η μεταβίβαση στην αρχή της εβδομάδας) και τώρα μας τελείωσε και ο Πήγασος. Οι δύο πυλώνες των ΜΜΕ στη χώρα μας πρώτα ταλαιπωρήθηκαν σφόδρα, ακολούθως παραλίγο να δούνε τα ραδίκια ανάποδα και τώρα ετοιμάζονται να αντικρίσουν το φως το αληθινό και να δώσουν καινούριο στίγμα. Ο ένας τουλάχιστον εξ αυτών γιατί στη Μιχαλακοπούλου το έχουνε πει το τραγούδι εδώ και καιρό. Ως και το «Βατράχι» επικαλούνται στον αγώνα τον καλό κόντρα στην κυβέρνηση των Μαδούρων.
Το «Εθνος» όμως του Ιβάν; Εδώ είναι το κουμπί της Αλέξαινας, που έλεγε και η γιαγιά μου. Δεν είναι κανένας αριστερός ο Ρωσοπόντιος, μνημειώδεις έχουν μείνει οι δηλώσεις του ότι οι απεργοί πρέπει να έχουν την άδεια του αφεντικού πριν προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Αλλά στην παρούσα συγκυρία, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει διαλέξει καράβι και μετερίζι, είναι υποχρεωμένος και ο Ιβάν να λάβει τα μέτρα του. Για να προστατεύσει αφενός τον εαυτό του και αφετέρου τα επενδυτικά του σχέδια.
Οπότε; Οπότε το «Έθνος» οδεύει προς μονόδρομο. Για στήριξη της κυβέρνησης πάμε, στήριξη από δεξιά βεβαίως μην χάνουμε και την πυξίδα της επιχειρηματικότητας. Και όσο θα στηρίζει, τόσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα από τα Τέμπη και πάνω για κάποιους πολιτευτές γαλάζιων αποχρώσεων. Δίοτι από τα Τέμπη και πάνω, η Ελλάδα είχε δύο χρώματα ως τώρα. Το ένα ήταν μπλε και το άλλο μαύρο. Σαν να λέμε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΟΚ. Κι επειδή στα χρόνια της κρίσεως η ομαδάρα προσφέρει πολύ περισσότερες συγκινήσεις, δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι το φλουρί θα πέφτει στο κόμμα από εδώ και πέρα. Ρωτείστε και τον Βασίλη Λεβέντη, ξέρει αυτός ποιοι τον βάλανε στη Βουλή. Και τι σόι φανέλες φορούσαν!

- από το newpost