ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Δικαίωση για τρεις απολυθείσες από το Ράδιο Κρήτη

Μετά από δύο χρόνια συνεχών προσπαθειών και αγώνων, ήρθε η δικαίωση για τις τρεις απολυθείσες από το Ράδιο Κρήτη, το 2015 (δείτε ΕΔΩ), οι οποίες διεκδικούσαν μη καταβληθέντα ποσά επιδομάτων αδείας και δώρων, που ο εργοδότης τους, μονομερώς, τους είχε στερήσει από το 2012.
Παρότι πρωτόδικα το Ειρηνοδικείο δικαίωσε την Ελένη Βασιλάκη, την Ασπασία Μπερδιάκη και την Γεωργία Ξυπάκη, ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Κρήτη -κι ενώ είχε υποσχεθεί πως θα τους καταβάλει τα ποσά που όφειλε-εντέλει υπαναχώρησε και άσκησε έφεση.
Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί πως ο εν λόγω εργοδότης προέβη και σε μια πρωτοφανή.. στα χρονικά των ΜΜΕ της Κρήτης κίνηση κάνοντας αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στις συναδέλφους επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν δικαστικά τα δικαιώματα τους.
Η Ενωση Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (EΣΗΕΠΗΝ) σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, το συμπέρασμα για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ είναι πως η διαρκής πάλη και η συναδελφική αλληλεγγύη, μπορούν να αντιπαλέψουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και να οδηγήσουν στην επικράτηση του δικαίου και των κανόνων που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις.