ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Έρχονται απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών

Τελικά το project για τη δημιουργία του ΣΚΑΙ 24 αντικαθίσταται στην ουσία από τη συμφωνία του ΣΚΑΙ με το ACTION 24, που προβλέπει τη δημιουργία νέων ενημερωτικών ζωνών στον περιφερειακό σταθμό από δημοσιογράφους του skai.gr και φυσικά από την τηλεόραση.
Δεδομένου λοιπόν ότι ο ΣΚΑΙ από την επόμενη σεζόν θα μειώσει την ενημέρωση για να δώσει χώρο στην ψυχαγωγία, όσοι δημοσιογράφοι του καναλιού επιθυμούν και φυσικά έχουν την έγκριση των δυο πλευρών, θα αναλαμβάνουν εκπομπές στο ACTION24.
Η αλλαγή αυτή όμως και πιο συγκεκριμένα η μείωση της ενημέρωσης στον ΣΚΑΙ, σε συνδυασμό με την απόφαση να μην προχωρήσει το project για το νέο κανάλι, λέγεται ότι θα.. προκαλέσει ταυτόχρονα και απώλεια θέσεων εργασίας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν απολύσεις δημοσιογράφων – ενδεχομένως και διψήφιου αριθμού, ενώ δεν αποκλείεται να απομακρυνθούν και τεχνικοί.
 
 Θερμό καλοκαίρι στο Star
 
Την ίδια ώρα στο STAR, μετά από μυστική ψηφοφορία των τεχνικών του καναλιού για το αν θα συνεχίσουν ή όχι τις στάσεις εργασίας, αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων.
Δεδομένου όμως ότι η διοίκηση του καναλιού δεν έχει αναλάβει καμία ουσιαστική δέσμευση για ενδεχόμενες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των τεχνικών, σε συνδυασμό με τη συμφωνία συνεργασίας με τον ΣΚΑΙ, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι εντός των επόμενων εβδομάδων δεν θα υπάρξει νέος γύρος κινητοποιήσεων.
Μάλιστα ορισμένες πλευρές προεξοφλούν ότι θα υπάρξει θερμό καλοκαίρι στο STAR με τους τεχνικούς, αφού θεωρούν σίγουρο ότι η συνεργασία με τον ΣΚΑΙ θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας… Άλλωστε η ενοποίηση των δύο τμημάτων στοχεύει στη μείωση του κόστους. Kατά συνέπεια οι απολύσεις πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, όπως και οι αντιδράσεις από την πλευρά των τεχνικών!
- από το enimerosi24