ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Μαρία Αντωνιάδου: Απεργία μόνο σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Η κρίση στον ΕΔΟΕΑΠ και η έλλειψη αποφάσεων για την οικονομική του λύτρωση, έχει φέρει στα όριά του τον Οργανισμό που κινδυνεύει με λουκέτο. Στη χθεσινή πολύωρη γενική συνέλευση του Οργανισμού, ελήφθησαν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας σε όλα τα μέσα, που καλούνται να εγκρίνουν και να προωθήσουν οι Ενώσεις των Δημοσιογράφων. Ήδη αύριο Τετάρτη πραγματοποιείται συνεδρίαση στην ΕΣΗΕΑ. Ωστόσο η πρόθεση της προεδρεύουσας Μαρίας Αντωνιάδου (φωτογραφία) να εισηγηθεί απεργία μόνο στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ, προκαλεί αντιδράσεις με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να καλούνται σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου σε γενική συνέλευση στις 16:00.
Ο Νίκος Κορόβηλας, εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης της ΕΡΤ, σε σχετική..
ανακοίνωσή του αφου υπογραμμίζει πως «τώρα περισσότερο από ποτέ η ενότητα και η δυναμική σε έναν αγώνα διαρκείας με προοπτική, είναι η μοναδική λύση» επισημαίνει και ξεκαθαρίζει:
«Προσωπικά αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε δυναμικά σε ένα ενωτικό αγώνα για όλους τους δημοσιογράφου, δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε, υστερόβουλα πολιτικά παιχνίδια ή λογικές και πρακτικές που θέλουν να διασπάσουν την ενότητα του αγώνα, για να μην υπάρξει στο τέλος κανένα αποτέλεσμα» .

Ο Ν. Κορόβηλας αποκαλύπτει πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής του πλειοψηφικού συνδυασμού στην ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, πληροφορήθηκε ότι στόχος της είναι να γίνει απεργία μόνο στα Δημόσια ΜΜΕ, «τα οποία μέχρι σήμερα αποτελούν τον μοναδικό αιμοδότη του ΕΔΟΕΑΠ». Ο Κορόβηλας καταλήγει:
«Διεμήνυσα στην προεδρεύουσα την ΕΣΗΕΑ ότι η πρότασή της (ή άποψή της) για απεργία μόνο στα Δημόσια ΜΜΕ είναι ανεδαφική, άδικη αλλά και αναποτελεσματική. Θεωρώντας καλοπροαίρετη και όχι υποβολιμαία αυτή την απόφαση δηλώνω ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ (Τηλεόραση και Ραδιόφωνο) θα αποφασίσουν μόνοι τους δίχως πατρωνίες και υποκινούμενες αποφάσεις από άλλα κέντρα. Η απόφασή αυτή θα είναι δεσμευτική για όλους. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να γίνει η ΕΡΤ, έρμαιο σε ύποπτα πολιτικά παιχνίδια. Συνάδελφοι το μέλλον μας θα το καθορίσουμε μόνοι μας».

Ανάλογη είναι και η ανακοίνωση της εκπροσώπου του ραδιοφώνου και των πολυμέσων Μαρίας Γεωργίου η οποία τονίζει ότι «στη γενική συνέλευση σήμερα το σώμα αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις για να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιησεις διαρκείας. Δεν έλειψαν ωστόσο οι φωνές που ζήτησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις να ξεκινήσουν από τα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Κάποιες πληροφορίες έφεραν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να προσανατολίζονται σε αυτή την πρόταση. Το πρόβλημα με τον ΕΔΟΕΑΠ είναι πράγματι μεγάλο από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει το αγγελιόσημο χωρίς να έχει αποφασίσει με ποιόν τρόπο οι εργοδότες θα καταβάλλουν τις εισφορές τους. Η ενότητα του κλάδου είναι απαραίτητη για να ξεπεραστεί. Εμείς οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν αρνηθήκαμε ποτέ τη συμμετοχή μας σε κινητοποιήσεις του κλάδου (του κλάδου όμως) . Ισα-ίσα πολλές φορές στο παρελθόν απεργήσαμε μόνο εμείς ενώ άλλοι επέλεγαν τη μέθοδο «των ωριαίων» απεργιακών δελτίων.