ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Στον Σαββίδη "Εθνος", "Εθνος της Κυριακής" και "Ημερησία"...

...έναντι συνολικού τιμήματος 3.580.000 ευρώ
 - Αγονος ο πλειστηριασμός για «Ιριδα» και «Ευρώπη»

Μετ΄εμποδίων πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας ο αναγκαστικός πλειστηριασμός σημάτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «Πήγασος» καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέλη της ΛΑΕ (Δ. Στρατούλης κ. α) προσπάθησαν να παρέμβουν στην διαδικασία.
Η προσπάθεια δεν απέδωσε καθώς παρενέβησαν εργαζόμενοι στον «Πήγασο», η διαδικασία προχώρησε και τελικά η πάλαι ποτέ ισχυρή εκδοτική επιχείρηση της οικογένειας Μπόμπολα πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Συγκεκριμένα στην εταιρεία Dimera, συμφερόντων Σαββίδη, περνούν οι εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ ενώ με προσφορά.. 580.000 ευρώ παίρνει και την οικονομική εφημερίδα Ημερησία (και τα τρία της εμπορικά σήματα- εφημερίδα και σάιτ). Η εταιρεία Dimera του Σαββίδη εκπροσωπείται στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, δια του δικηγόρου Ν. Ανδρικόπουλου, ενώ η προσφορά της για τα σήματα των εφημερίδων ήταν η μοναδική και κατατέθηκε στην εκπνοή του χρόνου. Η εταιρεία παραγωγής ΄Ανωση, κατακυρώθηκε στον Χρήστο Χατζαρίδη που εκπροσωπεί εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, και ο οποίος κατέθεσε προσφορά ύψους 25.000 ευρώ. 
Θυμίζουμε ότι η διαδικασία προέβλεπε δύο διαφορετικούς πλειστηριασμούς, όπου στον έναν θα πωλούνταν τα σήματα του Έθνους, του Έθνους της Κυριακής και της Ημερησίας, ενώ με άλλο πλειστηριασμό θα έβγαιναν στο σφυρί ξεχωριστά η κάθε μια από τις συμμετοχές της «Πήγασος», πλην των μετοχών του Mega.
Ο πλειστηριασμός κηρύχθηκε άγονος για το σκέλος που αφορούσε την πώληση μετοχών του Πήγασου σε άλλες εταιρείες (πλην Mega), όπως  η συμμετοχή της εταιρείας στην εκτυπωτική "ΙΡΙΣ”, στο πρακτορείο διανομής Τύπου "Ευρώπη” καθώς και στην εταιρεία που εξέδιδε τα περιοδικά του ομίλου. Α