ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Επικριτές, υποκριτές και ινστρούχτορες

Ο Πετρουλάκης, η Ακρίτα και ο Αρκάς

«Στους επικριτές του Αρκά επειδή σατιρίζει την κυβέρνηση προστέθηκε εσχάτως και η Ελενα Ακρίτα, η οποία με άρθρο της στα «Νέα» τοποθέτησε αυθαίρετα τον εαυτό της σε μία, κατά τη γνώμη της, μεγάλη ομάδα που υποθέτει ότι έχει μαζικά προδοθεί. Αλλά ο Αρκάς κανέναν δεν πρόδωσε, γιατί σε κανέναν δεν ανήκει».
Tα παραπάνω αναφέρει σε άρθρο του ο γελοιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης επικρίνοντας με την σειρά του την Ελενα Ακρίτα για το άρθρο της στα ΝΕΑ του περασμένου Σαββάτου (δείτε ΕΔΩ) όπου η αρθρογράφος έγραψε μεταξύ άλλων:
«ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που σας θαυμάζουμε, απογοητευτήκαμε φίλτατε Αρκά.
Απογοητευτήκαμε σαν να ήσασταν φίλος και μας γυρίσατε την πλάτη. Δικός μας άνθρωπος και.. 
τώρα κάνετε πως δεν μας ξέρετε. Διασχίσατε με επώδυνη για μας ευκολία την απόσταση που εσείς ο ίδιος είχατε ορίσει. Από δημιουργός γίνατε οπαδός. Από καλλιτέχνης, ινστρούχτορας...»
 Η Ακρίτα βέβαια ξεκαθαρίζει: ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ για να μην παρεξηγούμαστε. Η απογοήτευση ΔΕΝ εκπορεύεται από την πολιτική θέση που επέλεξε»...

Ο Πετρουλάκης στο protagon επισημαίνει πως «αδίκως παραθέτει η αρθρογράφος όλην τη βιβλιογραφία του Αρκά που κατέχει, δίκην αποδείξεως εννόμου συμφέροντός της να διαμαρτυρηθεί. Τη δική της εποχή περιγράφει όχι τη δική του.»
Απευθυνόμενος στην Ακρίτα ο Πετρουλάκης γράφει χαρακτηριστικά:
«Κανείς δεν σας προδίδει και ασφαλώς δεν σας ανήκει –όπως εσείς δεν δίνετε λογαριασμό γιατί αλλάζετε ιδέες έτσι και ο σκιτσογράφος δεν έχει να απολογηθεί για τη μάχη της καθημερινής του
ιδέας.(...) Πάει πολύ να πρέπει να απαντά τι διαβάζει ο ασύρματος του καθενός. Αν τον λαμβάνουν πολλοί ή λίγοι, αυτό είναι το μέτρο της δύναμής του» (όλο το άρθρο του Πετρουλάκη υπό τον τίτλο "Εναν Αρκά στα μέτρα μας" ΕΔΩ)

ΥΓ Πάντως και τα δύο άρθρα είναι εξαιρετικά και μάλιστα και τα δύο σε πείθουν για το σωστό των επιχειρημάτων τους. Ουσιαστικά δηλαδή λένε το ίδιο πράγμα: ο Αρκάς ήταν και παραμένει(;) εξαιρετικός.