ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Αθώος για όλα ο Τάσος Θεοφίλου

Σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε σήμερα αθώο για όλες τις κατηγορίες τον Τάσο Θεοφίλου που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 25 χρόνια κάθειρξη για τη ληστεία στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012, ενώ δικάστηκε και ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.
Η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, που ελήφθη με πλειοψηφία 3 προς 2, μέσα στην κατάμεστη από φίλους και αλληλέγγυους του κατηγορούμενου αίθουσα προκάλεσε χειροκροτήματα, καθώς ο Θεοφίλου δικαζόταν μετά από εισαγγελική έφεση και για κατηγορίες σχετικά με ένταξη σε τρομοκρατική.. οργάνωση κ.λπ. για τις οποίες είχε αθωωθεί πρωτόδικα και έτσι ήταν αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε για το σύνολο των κατηγοριών και συγκεκριμένα για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή-προμήθεια-κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων κ.ά.
- περισσότερα στο efsyn (ΕΔΩ)