ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Εντολή για ανατροπή των μηχανισμών στα ΜΜΕ

Ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στα ΜΜΕ» μετά τις πρόσφατες εξελίξεις για τον ΕΔΟΕΑΠ:

Σήμερα το υπ. Εργασίας «ανακάλυψε» ξαφνικά ότι το δάνειο που είχε εγκριθεί για την  βραχυπρόθεσμη επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ, μπορεί να εκταμιευθεί παρά τα νομικά εμπόδια που είχαν - επίσης ξαφνικά – εμφανισθεί πριν από λίγα 24ωρα.
Είναι προφανές ότι η ξαφνική αλλαγή οφείλεται στο ότι χθες η δυναμική της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων στα ΜΜΕ ήταν τέτοια που απείλησε να γεμίσει με …αντίσκηνα το γραφείο της Αχτσίογλου και του Πετρόπουλου και να.. κηρύξει άμεσα σύμφωνα με απόφαση της Συνέλευσης απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ.
Η οργή και ο θυμός των συναδέλφων, που έχουν στερηθεί δουλειά, αμοιβές και τώρα ασφάλιση και συντάξεις «πλούτισε», ξαφνικά την νομική …γνώση του Πετρόπουλου και ανακάλυψε ότι αυτός που απαγόρευε την εκταμίευση ήταν αναρμόδιος για κάτι τέτοιο. Ποιος δουλεύει ποιόν;

Είναι προφανές ότι κυβέρνηση και εργοδότες δοκιμάζουν το πόσο ακόμα μπορούν να συμπιέσουν τις αντοχές του κλάδου.
Και η χθεσινή απάντηση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του θυμού και της οργής όχι μόνο για τα στερημένο φάρμακο και την νοσηλεία, αλλά για τους απλήρωτους μήνες, για τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την πλήρη απαξίωση της δουλειάς που οι ίδιοι με περισσή υποκρισία και ειρωνεία αποκαλούν «λειτούργημα».
Χθες οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν και είπαν τέλος φτάνει πια.
Δεν το είπαν μόνο στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, αλλά και σε όλους όσους υπό την «ηγεσία» τους στις Ενώσεις μας έφτασαν τον κλάδο στην σημερινή κατάσταση, ακολουθώντας τα non paper των εργοδοτών και των ανθρώπων τους στην κυβέρνηση.

Φτάνει πια. Ο κλάδος έχει αποφασίσει να κινηθεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να ακυρώσει αυτή την εντολή.
Είναι εντολή όχι μονο για την υπεράσπιση του πόρου χρηματοδότησης του ταμείου, όχι μόνο εντολή για την υπεράσπιση των θέσεων δουλειάς και μιας αξιοπρεπούς αμοιβής, αλλά και εντολή και υποχρέωση του κλάδου για το δικαίωμα στην σωστή και έντιμη ενημέρωση, για την ανατροπή των κρατικών και μη «μηχανισμών» εξουσίας που κρατούν και χειραγωγούν τα ΜΜΕ «για να σωθεί το σύστημα…», όπως είπε πρόσφατα ο Τόμσεν του ΔΝΤ αναφερόμενος στην μνημονιακή συμφωνία της 15ης Ιουνίου.