ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Η πτώχευση των αναβολών και των καθυστερήσεων

Δεκάδες εργαζόμενοι ( δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι) της ΕΞΠΡΕΣ Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε, χρόνια απλήρωτοι και με τις αποζημιώσεις μιας ζωής στον αέρα, «συνωστίστηκαν» την περασμένη Πέμπτη,29 Ιουνίου 2017 σε αίθουσα του Μονομελούς Πλημ/κειου Αθηνών, μάρτυρες σε ποινική δίωξη κατά του Γ. Καλοφωλιά με την κατηγορία της κατά συρροήν μη καταβολής δεδουλευμένων, κατόπιν μηνυτήριων αναφορών του ΣΕΠΕ( μία από τις πολλές).
Και ώ του θαύματος, οι εργαζόμενοι άκουσαν τον δικηγόρο - εκπρόσωπο της εταιρείας, μεταξύ άλλων επιχειρημάτων, να ζητά αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης γιατί θα έπρεπε να.. παρίσταται σε αυτή ο Σύνδικος της πτώχευσης ώστε να επιβεβαιώσει την ορθότητα των διεκδικούμενων απλήρωτων αποδοχών τους !!!
Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα και όρισε την εκδίκαση της υπόθεσης τον Μάρτιο του 2018.
Ο δικηγόρος της ΕΞΠΡΕΣ Δ.ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΑΕ ενημέρωσε μεν την έδρα ότι η πτώχευση ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2015, αλλά παρέλειψε μία μικρή λεπτομέρεια: δύο χρόνια μετά την έκδοση της απόφασης πτώχευσης δεν έχει παραδοθεί στον Σύνδικο το λογιστήριο της εταιρείας. Γεγονός το οποίο εκ των πραγμάτων καθιστά αδύνατη, στην πράξη, την οποιαδήποτε εμπλοκή του τελευταίου σε παρόμοια θέματα. Πως ο Σύνδικος αναβαθμίζεται από την εταιρεία σε κριτή της απλήρωτης πολυετούς εργασίας απασχολουμένων, όταν δεν έχει ενημερωθεί , σύμφωνα με τον νόμο, για το σύνολο των λογιστικών πράξεων της πτωχεύσασας ΕΞΠΡΕΣ Δ.ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΑΕ. και των πτωχών φυσικών προσώπων?

Η υπόθεση έχει και συνέχεια. Μετά τον Μάιο του 2015 η ΕΞΠΡΕΣ Δ.ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ Α.Ε. εμφανίζεται να λειτουργεί ορισμένους κλάδους της εισπράττοντας είτε απευθείας είτε μέσω τρίτων
εταιρειών έσοδα ( π.χ. από διαφημίσεις σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος).
Έσοδα από συγκεκριμένους κλάδους της , που λειτουργούσαν όχι μόνον «ερήμην» των απλήρωτων
εργαζομένων, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και «ερήμην» άμεσα εμπλεκόμενων εταιριών,
οικονομικών οργανισμών ή κυβερνητικών φορέων.
Υπάρχει και συνέχεια…

Α.Π.