ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Οι ασύδοτοι μιντιάρχες και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Η ΕΤΕΡ συμπαρίσταται στους συναδέλφους της στην ΕΤΙΤΑ

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών μιλούν για τη σύμπραξη των ιδιοκτητών μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, στους οποίους ανήκει και μεγάλος αριθμός ραδιοσταθμών, ώστε να βγάζουν από κοινού πρόγραμμα ενημερωτικού ή άλλου περιεχομένου. Τώρα λοιπόν οι εργοδότες ξεκινούν και κάνουν μόνοι τους αυτό για το οποίο υποτίθεται πως κατηγορούσαν την Κυβέρνηση. Στον Καιάδα λοιπόν ο πλουραλισμός στην ενημέρωση και οι οικογένειες των 500 εργαζομένων που με τόση παρρησία υποστήριζαν με τα πύρινα τηλεοπτικά σποτ. Όταν συμπράττουν οι επιχειρηματίες.. δεν υπάρχει θέμα τακτικών Βορείου Κορέας ή Κολομβίας αλλά μόνο ο νόμος της αγοράς άρα οι εργαζόμενοι και η πολυφωνία στην ενημέρωση μπορούν να παραμεριστούν…

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ στην Ελλάδα διάγουν πλούσιο βίο ενώ πτωχεύουν τις επιχειρήσεις τους ή αφήνουν απλήρωτο το προσωπικό τους επειδή απλά… μπορούν να το κάνουν χωρίς κόστος. Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του τρόπου με τον οποίο οι απερχόμενοι εργοδότες μας απαλλάσσονται από τα θαλασσοδάνεια που πήραν, ακόμα και μέσα στα μνημόνια, χωρίς κανένα προσωπικό κόστος την ίδια στιγμή που απλοί πολίτες χάνουν την περιουσία τους για ελάχιστες, συγκριτικά, οφειλές.

Ήρθε ο καιρός να περάσουμε στα έργα προς όφελος των εργαζομένων που εκπροσωπούμε. Απαιτούμε η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και κυρίως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις των διακριτών μεταξύ τους ορίων και να συνεργαστούν έτσι ώστε να λάβει τέλος η ασυδοσία των σημερινών μιντιαρχών. Να θεσμοθετηθούν εκείνοι οι κανόνες λειτουργίας και  δεοντολογίας που αντιστοιχούν σε χώρα της Ε.Ε. όπως θέλουν να είμαστε. Να επιβληθούν και να εφαρμόζονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας απαρέγκλιτα και μάλιστα άμεσα, λόγω της ιδιαιτερότητας των επιχειρήσεων ΜΜΕ που διαχειρίζονται δημόσιο αγαθό. Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, το μόνο που απομένει είναι οι εργοδότες να πάψουν να αντιμετωπίζουν εχθρικά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους και να αντιληφθούν πως ο υγιής ανταγωνισμός δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι καλύτερος στο να «βγάζει από τη μύγα ξύγκι».

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο αδελφό σωματείο της ΕΤΙΤΑ για τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται κεντρικά από την εργοδοσία. Πρέπει να τελειώνουν αυτές οι πρακτικές από την ηγεσία της ΕΙΤΗΣΕΕ και να επιστρέψουν στο διάλογο ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα από κοινού. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους και, όπως λέει και ο σοφός λαός, «έχει ο καιρός γυρίσματα»… για όλους προσθέτουμε εμείς.

Eνωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ)