ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ για τη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ

Εξάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα για αύριο Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017 κήρυξαν τα ΔΣ ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ. Η στάση εργασίας αποφασίστηκε την ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, και σε αυτή συμμετέχουν όλοι οι συντάκτες και οι διοικητικοί υπάλληλοι, που εργάζονται σε όλα τα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου, προκειμένου να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ παλεύουν για την αυτοτέλεια των Ταμείων και την εξασφάλιση πόρου, ο οποίος θα καταστήσει δυνατή τη βιωσιμότητά τους. Η ύπαρξη δημοσιογραφικών Ταμείων και..
ισχυρών δημοσιογραφικών Ενώσεων είναι απαραίτητος όρος για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για έγκυρη ενημέρωση.
Οι Ενώσεις καλούν τους εργαζόμενους να προσέλθουν στην αυριανή Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, στο Ξενοδοχείο “ROYAL OLYMPIC”, αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ», Αθανασίου Διάκου 28 (Στύλοι του Ολυμπίου Διός) και ώρα 12 μ., για να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι απαιτούν τη διάσωση του Οργανισμού και τη συνέχιση της λειτουργίας του.
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης στη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ είναι:
- Ανακοινώσεις της Διοίκησης
- Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου
- Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική χρήση έτους 2016
- Έγκριση των πεπραγμένων του Δ.Σ.
- Έγκριση Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως 2016
- Έγκριση Προϋπολογισμού χρήσεως 2017
- Ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ , τη χρηματοδότησή του και λήψη αποφάσεων για δράσεις προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού
Η δεύτερη Γενική Συνέλευση ματαιώθηκε λόγω μη υπάρξεως απαρτίας. Στην Τρίτη Γενική Συνέλευση, απαρτία πραγματοποιείται με την παρουσία του 1/10 των μετόχων-μελών του Οργανισμού.