ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Πως πέθανε ο Μίνωας Κυριακού

Τον μετέφεραν με ελικόπτερο από το εξοχικό του στο Ιατρικό Κέντρο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Aπό ανακοπή πέθανε το απόγευμα της Κυριακής, ο εφοπλιστής και ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1, Μίνωας Κυριακού. Ο 75χρονος επιχειρηματίας, που τα τελευταία χρόνια υπέφερε από προβλήματα υγείας, βρισκόταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό όταν υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον προσωπικό του ιατρό ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
Στο Ιατρικό εισήχθη στις 5:30μ.μ.της Κυριακής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς κανένα ζωτικό σημείο. Παρά τη συνέχιση των προσπαθειών από εξειδικευμένη ομάδα ιατρών..
της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του.
Η τραγική ειρωνία είναι ότι το Σαββάτο παντρεύτηκε ο γιος του, Θοδωρής Κυριακού, στο Πόρτο Χέλι, ενώ μία μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, βαφτίστηκε και το εγγόνι του.

Γόνος εφοπλιστικής οικογενείας

Ο Μίνως Κυριακού, γόνος οικογένειας εφοπλιστών, δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976 ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.
Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, αρχικά με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.
Το 1989, ένα έτος μετά από την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού έφτιαξε και την τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Ο εκλιπών ασχολήθηκε ενεργά και με τον αθλητισμό. Το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια» το οποίο, το 2002, εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού.
Τον Δεκέμβριο του 2004 ο Μίνως Κυριακού παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου, με την οποία χώρισαν φέτος. Ο ίδιος είχε δύο γιους και μία κόρη από τον προηγούμενο γάμο του.