ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ο Πρετεντέρης δίνει οδηγίες στο ΠΑΣΟΚ… με ποιόν να πάει

Με άρθρο του στα σημερινά “Νέα”, ο Γιάννης Πρετεντέρης δίνει... οδηγίες στο ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις στρατηγικές συμμαχίες που θα πρέπει να επιλέξει στο μέλλον το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ο παλαίμαχος αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη βρέθηκε επί πολλές δεκαετίες κοντά στο ΠΑΣΟΚ, διετέλεσε σφοδρός πολέμιος της Νέας Δημοκρατίας, την περίοδο της ηγεσίας Καραμανλή, ενώ δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τον Κώστα Σημίτη και τα πεπραγμένα του στη διακυβέρνηση του τόπου.
Εσχάτως, από την περίοδο Σαμαρά, και σήμερα επί Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει προσεγγίσει τη Νέα Δημοκρατία, με τον σχετικό… αστικό μύθο να επιμένει ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 βρέθηκε..  πολύ κοντά στο να συμπεριληφθεί από τον Αντώνη Σαμαρά στις “γαλάζιες” βουλευτικές λίστες, ενώ αργότερα, επί Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν μεταξύ εκείνων που φλέρταραν με το αξίωμα του εκπροσώπου Τύπου του Μοσχάτου.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης ήταν από εκείνους που πανηγύρισαν για την εξαγορά του Συγκροτήματος Λαμπράκη από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, εκτιμώντας ότι έτσι θα παγιωθεί η στροφή του ΔΟΛ προς την Κεντροδεξιά, που ξεκίνησε μετά το 2012, επί εποχής Ψυχάρη, παρά το γεγονός ότι αποδείχτηκε κυκλοφοριακά ολέθρια, στερώντας στο “Βήμα της Κυριακής” και στα “Νέα” σχεδόν τους μισούς αναγνώστες τους, μιας και οι τελευταίοι προέρχονται και κινούνται στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.
Σήμερα, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο της αρθρογραφίας του, προτρέπει το ΠΑΣΟΚ και συνολικά την Κεντροαριστερά να γυρίσουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, και ουσιαστικά να συνεργαστούν ή να… ανεχτούν τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη:“Το ερώτημα “με ποιόν θα πάει η Κεντροαριστερά” είναι ανόητο, άκαιρο και ανιστόρητο. Θα πάει προφανώς με τη χώρα. Όπως πάντα”. 

Φρίξος Παλαιολόγος / ysterografa