ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

«Μην αφήσουμε την Ηριάννα να σαπίσει στη φυλακή»

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνει η συμπαράσταση προς την πανεπιστημιακό Ηριάννα, που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για τη σχέση της με έναν αμετάκλητα αθώο που είχε επίσης κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση: τη δήθεν συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Μια καταδίκη χωρίς στοιχεία και μαρτυρίες.
«Εμείς επιλέγουμε με ποιους θα ζήσουμε» γράφουν τα πανό που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τα τρικάκια που έχουν πεταχτεί σε εκδηλώσεις ζητώντας την απελευθέρωσή της, αλλά και τα συνθήματα που έχουν γραφτεί σε τοίχους.
Οι άνθρωποι που συνυπογράφουν το αίτημα στο διαδίκτυο, χθες, έφταναν τις 17.000..
Και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο πρόσωπό της πληθαίνουν: εκτός από πολιτικούς φορείς, στο πλευρό της τάσσονται οι συνάδελφοί της στο Πανεπιστήμιο καθώς και Βρετανοί πανεπιστημιακοί, που απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καλώντας τους «να αποκαταστήσουν την αδικία σε βάρος μιας αθώας νέας γυναίκας».
Σε αυτούς έρχονται να προστεθούν οι φωνές του ποιητή Τίτου Πατρίκιου, της συγγραφέως Μάρως Δούκα και του μουσικού δημιουργού Γιάννη Αγγελάκα.
- αναλυτικά στο efsyn.gr