ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Καλή επιτυχία στη Μαρία Αντωνιάδου!

«Ακαρπη ήταν η πρώτη ψηφοφορία για το προεδρείο του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ» λέει η παράταξη των Ενωμένων Δημοσιογράφων. Από την άλλη η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) ισχυρίζεται πως «η ΕΣΗΕΑ σύμφωνα με το καταστατικό της Ενωσης και τον νόμο έχει πρόεδρο, την Μαρία Αντωνιάδου». Το ίδιο λένε και οι Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι: "Νέο Πρόεδρο απέκτησε κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής για την ανάδειξη Προεδρείου η ΕΣΗΕΑ, εξελέγη η κυρία Μαρία Αντωνιάδου με πέντε (5) ψήφους υπέρ και τρία (3) λευκά επί των οκτώ (8) παρόντων μελών του ΔΣ της Ενώσεως".
Οι Ενωμένοι απάντησαν στην ΚΕΔ και συγκεκριμένα στον («πολύπειρο») Δ. Τσαλαπάτη..
λέγοντας ότι δεν ποτέ δεν εξελέγη Πρόεδρος ή άλλο μέλος του Προεδρείου της Ενωσης Συντακτών με λιγότερες από έξι ψήφους. (δείτε ΕΔΩ τις ανακοινώσεις). Παραθέτουμε και την ανακοίνωση των Αδέσμευτων Δημοσιογράφων όπως μας εστάλη:
Νέο Πρόεδρο απέκτησε κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής για την ανάδειξη Προεδρείου η ΕΣΗΕΑ. Εξελέγη η κυρία Μαρία Αντωνιάδου με πέντε (5) ψήφους υπέρ και τρία (3) λευκά επί των οκτώ (8) παρόντων μελών του ΔΣ της Ενώσεως.
Όμως, η κα Αντωνιάδου, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, που την ανέδειξε νόμιμη Πρόεδρο, κήρυξε άγονη την ψηφοφορία με τον αβάσιμο ισχυρισμό ότι έπρεπε να συγκεντρώσει έξι (6) ψήφους και όχι πέντε (5). Και γι αυτόν το λόγο δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα και δεν αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα, ενώ τους ίδιους αβάσιμους ισχυρισμούς επαναλαμβάνει και σχετική σημερινή ανακοίνωση της Παράταξής της.
Ο ισχυρισμός της αυτός είναι νομικά αβάσιμος, αφού, σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ, καθώς και το άρθρο 65 του Αστικού Κώδικα, η κα Αντωνιάδου συγκέντρωσε το 50 +1 των παρόντων μελών του ΔΣ, δηλαδή πέντε (5) ψήφους εκ των οκτώ (8) παρόντων.
Ειδικότερα, το άρθρο 12 παρ. 2, αναφέρει ότι… «Τις αποφάσεις του το ΔΣ τις παίρνει με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του, που είναι παρόντα…»
Πέραν αυτού, υπάρχει και γνωμοδότηση της νομικής μας Υπηρεσίας, η οποία, ερμηνεύοντας την παραπάνω διάταξη επισημαίνει:
«Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω για την εκλογή σε οποιοδήποτε αξίωμα απαιτούνται τόσες θετικές ψήφοι όσος είναι ο αριθμός του μισού συν ένα των μελών που είναι παρόντα».
Συνεπώς, βεβαιωμένα και αποδεδειγμένα, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ εξελέγη η κα Αντωνιάδου, στην οποία ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Εμείς, θα είμαστε δίπλα της. Και το εννοούμε αυτό. Αρκεί να συμμορφωθεί με την νομιμότητα, όπως αυτή διαγράφεται στο Καταστατικό μας και την γνωμοδότηση την  Νομικής Υπηρεσίας. Στα χέρια της κρατά την τύχη του ΕΔΟΕΑΠ και των ασφαλισμένων του Οργανισμού μας.
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»