ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

«Ποιοι είναι οι πρόθυμοι συνδικαλιστές της διαπλοκής;»

Καταγγελία ΚΕΔ - Τσαλαπάτη στο Διασωματειακό 
 
Tη άμεση σύγκληση του Διασωματειακού στο χώρο του Τύπου ζητεί με παρέμβαση του στο ΔΣ ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ πρώην Α Αντιπρόεδρος Δημ. Ι. Τσαλαπάτης, με αφορμή τη στάση παροχών και πληρωμών που συνεχίζεται από τον ΕΔΟΕΑΠ, τις απολύσεις στο STAR, στο Κόκκινο, τις κάρτες Φακέλωμα στη ΓΓΕΕ το ΑΜΠΕ την ΕΡΤ τις μεθοδεύσεις σε βάρος των ΤΕΑΣ ( ταμεία των περιφερειακών ενώσεων συντακτών στην Πάτρα και τον Βόλο) κ.α.
Ήδη έχει μεσολαβήσει το σπάσιμο της απεργίας από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ στη «Αυγή»,.. με τον εκπρόσωπο της Συσπείρωσης Σ. Καπάκο να ψηφίζει λευκό μαζί με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Μ. Αντωνιάδου για λόγους που εκείνος γνωρίζει.
Ανάλογη ήταν η στάση τους και στη ΓΓΕΕ με τη συμφωνία που «έκλεισε» με την πολιτική ηγεσία της γραμματείας στη συνάντηση Κουμπιά-Αντωνιάδου-Μπερεδήμα. Είναι θέματα για τα οποία το διασωματειακό δεν πρόλαβε να συζητήσει στην προηγούμενη συνάντηση του.
Επιτέλους να φανεί ποιοι είναι οι πρόθυμοι συνδικαλιστές της διαπλοκής.
Στην γραμματεία του διασωματειακού κοινοποιείται επίσης και σημερινή επιστολή-καταγγελία τοy εκπρόσωπου των δημοσιογράφων στο Star.
Στην επιστολή του ο Δ. Τσαλαπάτης αναφέρει:
Προς
το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Κοινοποίηση
Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου
Υπόψη
κ. Μ. Αντωνιάδου, κ. Θ. Μπερεδήμα, κ. Μ. Γκανά, κ. Γ. Μυλωνά, κ. Λ. Σακκά, κ. Π. Κατάρα, κ. Γ. Σκεπετζάκη, κ. Π. Μαυράκη και κ. Μ. Λώλο.

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2017
«..Με έκπληξη διαπιστώνω ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά απολύσεις, αλλά και καταγγελίες για το Star Channel και αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, επιχειρείται μια χλιαρή αντιμετώπιση του ζητήματος με μία ανακοίνωση δια περιφοράς με συντάκτη προφανώς τον πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ κ. Θ. Μπερεδήμα.
Τα γεγονότα, τα οποία διαδραματίζονται στο Star, στον Πήγασο, στον ΔΟΛ, στα τυπογραφεία και τα πρακτορεία, η σημερινή επιστολή που κατέθεσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Star, και η υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ της περιφέρειας θεωρώ ότι κάνουν επιτακτική την ανάγκη για άμεση σύγκληση του Διασωματειακού, προκειμένου να καθοριστεί η συνολική στάση του κλάδου και να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις.
Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης»
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων