ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΜΜΕ: διαπλοκή μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Του Παντελή Ζαγοριανίτη

Υπάρχει σήμερα διαπλοκή στο χώρο των ελληνικών ΜΜΕ; Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Όπως υπάρχει και σε όλα τα μέρη του κόσμου από την Αλάσκα ως την Τασμανία.
Είναι η φύση της ίδιας της δουλειάς αυτής που δυστυχώς δημιουργεί συνθήκες νταλαβεριού μεταξύ ιδιοκτητών-οικονομικών παραγόντων και πολιτικών με συνήθεις μεσάζοντες τους δημοσιογράφους, προφανώς όχι όλους, αλλά όσους χρειάζονται κάθε φορά. Προφανώς αυτό που αλλάζει από κράτος σε κράτος και από εποχή σε εποχή είναι η έκταση, η ξετσιπωσιά και οι ασφαλιστικές δικλείδες που υπάρχουν, αν υπάρχουν.
Στην Ελλάδα, απλώς, μετά από πολλές δεκαετίες, αλλάζουν οι παίκτες και το κέντρο βάρους. Αρχικά φεύγουν από το παιχνίδι λόγω ηλικίας παραδοσιακοί επιχειρηματίες όπως ο Γιώργος.. Μπόμπολας που από καιρό έχει μοιράσει την περιουσία (κατασκευές και ΜΜΕ) στα παιδιά του. Παράλληλα, δημιουργούνται πολλά νέα ηλεκτρονικά μέσα με βάση τη νέα τεχνολογία. Η δε επιρροή τους είναι πλέον πολλαπλάσια από αυτήν που θέλουν να παραδεχθούν οι παραδοσιακοί εκδότες και δημοσιογράφοι και συναγωνίζεται ισάξια τη δύναμη της τηλεόρασης, σε ορισμένες δε ηλικίες την ξεπερνά κιόλας.
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου του Παντελή Ζαγοριανίτη στο anoixtoparathyro (ΕΔΩ), υπό τον τίτλο «Πρωτάθλημα ΜΜΕ: Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Σαββίδης – Σε ρόλο ΕΠΟ το Μαξίμου»