ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Τι ενώνει την Ορθόδοξη Αλήθεια με την Espresso

Ο Δημήτρης Ριζούλης
Ένα απόγευμα στα γραφεία της δημοφιλούς θρησκευτικής εφημερίδας

Η ιδέα για την επίσκεψη στα γραφεία μιας θρησκευτικής εφημερίδας ήρθε όταν κατά τη διάρκεια διαφημιστικού διαλείμματος στην τηλεόραση ένιωσα να βομβαρδίζομαι από σποτάκια που προβάλλουν θρησκευτικές εφημερίδες, ρίχνοντας το βάρος όχι τόσο στη θεματολογία αλλά στα δώρα που προσφέρουν, τα οποία είναι συνήθως θεολογικά βιβλία, μεγάλα επιτοίχια ημερολόγια με τους αγίους της ορθόδοξης πίστης και μουσικές συλλογές με εκκλησιαστικούς ύμνους ή παραδοσιακά τραγούδια.
Από τις πιο δημοφιλείς θρησκευτικές εφημερίδες αυτήν τη στιγμή στη χώρα είναι η..
«Ορθόδοξη Αλήθεια» που εκδίδεται από τον όμιλο Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. Κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα όλης της χώρας με τιράζ περί τα 20.000 αντίτυπα και κοστίζει €1,50 (με προσφορές €3,50). Αποφάσισα να επισκεφτώ τα γραφεία της για να μου λύσει τις απορίες ο διευθυντής της Δημήτρης Ριζούλης, καθώς και οι υπόλοιποι συνεργάτες της εφημερίδας.
Θα είμαι ειλικρινής. Στο μυαλό μου είχα χτίσει μια στερεοτυπική εικόνα και για τα γραφεία και για τους ανθρώπους της εφημερίδας. Ωστόσο, ένα παράδοξο με το οποίο αστειεύονται και οι ίδιοι οι συντάκτες της «Ορθόδοξης Αλήθειας» είναι το «καλωσόρισμα» στα γραφεία της.
Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» ανήκει στον ίδιο όμιλο με τις εφημερίδες «Δημοκρατία», «Εστία» (πέρασε στον όμιλο το 2015) και «Espresso». Με την τελευταία, οι συντάκτες της «Ορθόδοξης Αλήθειας» μοιράζονται το γραφείο, κάτι που κάνει τον διάκοσμο (και σίγουρα τη συνύπαρξη) στο γραφείο αρκετά σουρεάλ. Στον έναν τοίχο βλέπει κανείς, τυπωμένες σε ένα απλό φύλλο Α4, φωτογραφίες των συντακτών της «Espresso» με διάφορες tv περσόνες, όπως η Σάσα Σταμάτη και η Κατερίνα Καινούριου, και λίγο παραδίπλα, επίσης τυπωμένες, εικόνες αγίων.

- το πλήρες ρεπορτάζ, που υπογράφει η Φιλίππα Δημητριάδη, και περισσότερες φωτογραφίες στο lifo.gr