ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Eνας «Χάρος» στη Βουλή

Στη φρουρά της Χρυσής Αυγής αστυνομικός καταδικασμένος για παρακρατική δράση - Τι αποκαλύπτει η Εφ.Συν.

Ο άνθρωπος στη φωτογραφία πίσω από τον Νίκο Μιχαλολιάκο έχει το παρατσούκλι «Χάρος» και δεν είναι άλλος από ένα εν ενεργεία στέλεχος της ΕΛΑΣ που κατέχει ηγετική θέση στη Χρυσή Αυγή. Εχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τη βίαιη δράση του από το 1995 και θεωρείται σημερα πρόσωπο - κλειδί στους εσωτερικούς συσχετισμούς της ναζιστικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα ο «Χάρος» έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τον άγριο τραυματισμό διαδηλώτριας, το 1995, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης, η οποία δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι πραγματοποιήθηκε με στόχο να καταγγείλει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Κι έχει ενδιαφέρον ότι τότε ο ίδιος ο δράστης δεν έδρασε καν με την ιδιότητα.. του αστυνομικού, αλλά με αυτήν του... χρυσαυγίτη.
Και όμως η καταδίκη αυτή δεν τον εμπόδισε να προαχθεί σε διοικητή του αστυνομικού τμήματος Μεσσήνης, ενώ παράλληλα με την ανέλιξή του στο αστυνομικό σώμα, ο αρχηγός του, ο Ν. Μιχαλολιάκος, τον αντάμειψε για τη δράση του, προωθώντας τον υψηλότερα στην ιεραρχία της ναζιστικής οργάνωσης. Και όταν η Χρυσή Αυγή κατάφερε να μπει στο Κοινοβούλιο, ο φίρερ Μιχαλολιάκος τον κάλεσε να έρθει κοντά του, εντάσσοντάς τον στην προσωπική φρουρά του.

Διαβάστε στην «Εφημερίδα των Συντακτών-Σαββατοκύριακο» το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Δημήτρη Ψαρρά και Γιάννη Μπασκάκη