ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Eργαζόμενοι - πολυεργαλεία στις γαλέρες των sites

Πολλές φορές στο παρελθόν οι Ενώσεις εργαζομένων στον χώρο των media έχουν απευθυνθεί σε κυβερνητικούς αλλά και θεσμικούς παράγοντες για την χαοτική κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα sites ζητώντας να μπει επιτέλους μια τάξη. Οι ιδιοκτήτες των μέσων αυτών χρησιμοποιούν εργαζόμενους-πολυεργαλεία χωρίς καμιά εξειδίκευση, οι οποίοι αναγκάζονται να παίζουν τον ρόλο του δημοσιογράφου, του τεχνικού ή κ.α.
Είναι γνωστό πως στον χώρο αυτό ανθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η μερική απασχόληση όσο αφορά τις αποδοχές, αλλά τα 12ωρα όσον αφορά τις ώρες εργασίας και οι μισθοί πείνας.
Είναι ενδεικτικό πως σε μεγάλο ειδησεογραφικό θέμα των τελευταίων ημερών, δεκάδε.. εργαζόμενοι των site βρέθηκαν στην Ευελπίδων και με κινητά, τάμπλετ και άλλα μέσα μπήκαν μπροστά από τα τηλεοπτικά συνεργεία των καναλιών φθάνοντας στο σημείο να κάνουν μέχρι και ερωτήσεις παριστάνοντας τους δημοσιογράφους. Μάλιστα σε μια ερώτηση μέλους των Ενώσεών σε έναν από αυτούς αν είναι τεχνικός οπερατέρ ή δημοσιογράφος, εκείνος απάντησε πως είναι απλά... δικηγόρος.
Μπροστά σε αυτή την άθλια κατάσταση, οι Ενώσεις εργαζομένων στον χώρο των media καλούν την Κυβέρνηση μέσω της Γενικής Γραμματείας, του Υπ. Εργασίας αλλά και του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να προστατεύσουν τους επαγγελματίες εργαζόμενους του κλάδου για να μπει επιτέλους μια τάξη στο χώρο αυτό. Επίσης καλούν το συνεργαζόμενο σωματείο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αλλά και τα άλλα σωματεία του κλάδου σε συντονισμό κινήσεων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
  • ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
  • ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
  • ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.)
  • ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Θ.)
  • ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.)
  • ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ)