ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ποιος εκβιάζει τον διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα»

Π. Λάμψιας: Οποιος προσπαθήσει να αλλάξει τον ΔΟΛ θα τον καταστρέψει
 
«Δεχόμαστε απίστευτους εκβιασμούς. Η κυβέρνηση δεν θέλει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ανοικτό. Αν κάποιος ρισκάρει, βάλει τα λεφτά του και μετά θέλει να μετατρέψει τον ΔΟΛ σε κάτι άλλο από αυτό που είναι τότε θα τα έχει πετάξει». Αυτά τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στην εκπομπή ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ με τη Νόνη Καραγιάννη, ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Παναγιώτης Λάμψιας.
Σταχυολογούμε από το δελτίο τύπου του ραδιοσταθμού:..
***
"Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν να μπει η εταιρία στην ειδική διαχείριση πράγμα που έχει ήδη γίνει από τις 3 Απριλίου. Η απόφαση λέει ρητώς ότι  βασική υποχρέωση του διορισθέντος Ειδικού Διαχειριστή  είναι να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του και όχι ζήτημα αναγόμενο στη διακριτική του ευχέρεια! Πράγματι η Ειδική Διαχείριση που είναι η εταιρεία ορκωτών ελεγκτών και συμβούλων επιχειρήσεων «Grant Thorton» και η δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης» προσπαθεί να κάνει αυτό. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να γίνει, όπως η ομαλή χρηματοδότηση χωρίς να ζητούνται πρόσθετα κεφάλαια αλλά  να διατίθεται μέρος των εσόδων του προϊόντος.Δηλαδή να πληρώνονται τα βασικά έξοδα λειτουργίας του Οργανισμού (χαρτί, μελάνι, φως, νερό, τηλέφωνο κλπ) και οι τρέχουσες αποδοχές των εργαζομένων. Υπάρχει δηλαδή ένας ειδικός λογαριασμός που παραμένει ανοικτός. Τον λογαριασμό όμως δεν τον διαχειριζόμαστε εμείς. Οι ειδικοί διαχειριστές στέλνουν τις εντολές στις τράπεζες (σ.σ μεταξύ τους και η alpha bank) και αυτές με τη σειρά τους  υπογράφουν τα χαρτιά και  γίνονται οι πληρωμές. Θεωρητικά κανείς δεν απαντά όχι όμως πρακτικώς έχουμε πάρει μόνο το δώρο και το 60% του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου και σήμερα είναι 9 Μαΐου. Εδώ υπάρχει μία αντίφαση. Παρά τα προβλήματα οι εργαζόμενοι έχουν πάρει την απόφαση με οποιοδήποτε κόστος να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας  και να  βγαίνει η εφημερίδα όλο αυτόν τον τελευταίο χρόνο. Αποτελεί απορία όλων ποιος και τι κρύβεται πίσω από αυτή τη στάση.Το προφανές καθώς δεχόμαστε και πολλούς εκβιασμούς καμία εξουσία δεν θέλει Μέσα που δεν μπορεί να ελέγξει. Προσωπικά έχω δεχτεί και πολλές πιέσεις και απειλές. Σημασία έχει να τελειώσει ομαλά η  διαδικασία και να παραδώσουμε ακέραιο και ζωντανό τον Οργανισμό."
***
"Αντέχουμε. Κάνω έκκληση να αφήσουν να εξελιχθεί η διαδικασία ομαλά όπως ορίζει η απόφαση. Φτάσαμε στο σημείο να λέμε ‘έλεος’. Δε φτάνει που δουλεύουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεχόμαστε εκβιασμούς απίστευτους. Το προφανές είναι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ανοικτό. Μέχρι πριν από λίγο καιρό είχε το πρόσχημα να τα βάζει με τον εκδότη, αυτό δεν υπάρχει στον χάρτη, δεν υπάρχει στον Οργανισμό."
***
"Οι πιέσεις  προς τις Τράπεζες και τον Ειδικό Διαχειριστή σκάνε σε εμάς. Γι’αυτό δεν έχουμε ευθύνη. Τη μόνη ευθύνη που έχουμε είναι να  βγάζουμε τα προϊόντα του Οργανισμού με επάρκεια και ποιότητα στον βαθμό που μας επιτρέπουν οι συνθήκες και νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το μόνο που συμφέρει είναι να γίνει ομαλά η διαδικασία να φτάσουμε στον πλειστηριασμό και να εξακολουθεί να υπάρχει ο Οργανισμός και μετά από εμάς."
***
"Στις 31 Μαΐου υποβάλλονται οι προσφορές, ανοίγουν  οι φάκελοι σε ανοικτή διαδικασία ενώπιον των συμβολαιογράφων και όποιος έχει το υψηλότερο τίμημα κι τις άλλες προϋποθέσεις θα κατοχυρωθεί ως πλειοδότης. Η υποχρέωση είναι να καταβάλλει σε μετρητά τα χρήματα που θα προτείνει. Έως τώρα υπάρχουν το λιγότερο 5 ενδιαφερόμενοι  αλλά δεν έχουν ακόμη υποβληθεί προσφορές.Εμείς ούτως η άλλως, δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τη διαδικασία".
***
"Αν κάποιος ρισκάρει, βάλει τα λεφτά του και μετά θέλει να μετατρέψει τον ΔΟΛ σε κάτι άλλο από αυτό που είναι τότε θα τα έχει πετάξει. θα υπάρχει και η αντίστοιχη απάντηση από τους αναγνώστες και τους ακροατές. Δεν αγοράζεται ό,τι πωλείται. Είναι συγκεκριμένη η κουλτούρα ενός Οργανισμού κι όποιος προσπαθήσει να το αλλάξει, θα το καταστρέψει."