ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Φυσαρμόνικα...

Η απογοήτευση ενός παιδιού, ο ξεριζωμός του από τον τόπο του, την πατρίδα του, μπλέκεται με τις μουσικές μιας φυσαρμόνικας που δε γνωρίζει πατρίδα.  Μια φυσαρμόνικα..πολλή αγάπη και ανθρωπιά...
Τα 13ο και 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ παρουσιάζουν το μικρού μήκους φιλμ που ετοίμασαν, με τίτλο '' Φυσαρμόνικα''.
Το ταινιάκι φτιάχτηκε με απλά υλικά, με αγάπη και ανθρώπους που το πίστεψαν. Ξεχώρισε ανάμεσα σε 290 μικρού μήκους ταινίες και θα βραβευτεί στις 25 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , στο πλαίσιο του 7ου Διεθνή Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους.
Μια φυσαρμόνικα..πολλή αγάπη και ανθρωπιά...'Κι εγώ από κει είμαι ..κι από δω είμαι ..κι από κει είμαι ..κι από παντού είμαι..."
Θέμα του η γειτονιά του Κερατσινίου, οι άνθρωποι της, οι πρόσφυγες που δέχτηκε τον τελευταίο χρόνο από Ανατολικές χώρες και αυτό που μπορεί να τους προσφέρει : την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον που χρειάζονται. Το Κερατσίνι άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που ''υποδέχτηκε'' πρόσφυγες...
Τα 13ο και 21ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου χτισμένα στον λόφο της Χαραυγής εν μέσω εργοστασίων, βρίσκονται δίπλα ακριβώς στο εργοστάσιο που είναι σήμα κατατεθέν για το Κερατσίνι, το εργοστάσιο της ΔΕΗ, γνωστότερο και ως «ο Δράκος του Κερατσινίου», ενώ απέχουν λίγα μόνο μέτρα από τα χαρακτηριστικά εργοστάσια Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.
Αυτό το περιβάλλον έκανε το Κερατσίνι μια ιδιαίτερη γειτονιά. Δίχως την αίγλη άλλων περιοχών ή τις εγκαταστάσεις, αλλά με τους απλούς ανθρώπους, την καθημερινότητά, το νοιάξιμό τους και με τη θάλασσα πάντοτε παρούσα.


"Αυτή η ταινία δε θα μπορούσε να γυριστεί χωρίς την παρουσία του κου Γιώργου Εντίλμπι. Ο κος Γιώργος, ο αγαπημένος μας παππούς, συμμετείχε με μεγάλη χαρά στη δουλειά μας, ενώ μας επεφύλαξε μια έκπληξη, όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μας διηγήθηκε τη δική του ιστορία και πώς βρέθηκε μετανάστης σε μικρή ηλικία στη Συρία. Του χρωστάμε πολλά."
 "Παντού είναι μουσική, παντού είναι προσφυγιά, παντού είναι πατρίδα. Αφήστε τη μουσική να δώσει τις απαντήσεις".

 ΥΓ. Η ακριβής θέση του στις βραβεύσεις θα ανακοινωθεί  στις 25 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, καθώς εκκρεμεί και μια διαδικασία ψηφοφορίας από το κοινό για το αντίστοιχο βραβείο Κοινού.

πηγή: μπλογκ drapetsini