ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Μηνύματα για τον στραγγαλισμό του Τύπου στην Τουρκία

Με διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο κατά της άνευ προηγουμένου καταστολής του Τύπου στην Τουρκία και με την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου με τίτλο «Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα: στραγγαλισμός της ελευθερίας του Τύπου», τιμά η Διεθνής Αμνηστία τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.
O αριθμός των δημοσιογράφων, σκιτσογράφων και καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην εκστρατεία της διεθνούς οργάνωσης ξεπερνά τις 250 χιλιάδες, με αίτημα την απελευθέρωση των περισσότερων από 120 δημοσιογράφων οι οποίοι κρατούνται στις τουρκικές φυλακές μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.
Οι φυλακισμένοι δημοσιογράφοι της Τουρκίας αποτελούν το ένα τρίτο των φυλακισμένων.. δημοσιογράφων σε όλες τις χώρες, ποσοστό που της δίνει την πρωτιά σε φυλακίσεις δημοσιογράφων.
Η εκστρατεία, θα κορυφωθεί με διαδηλώσεις σε πόλεις σε όλο τον κόσμο σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου. Παράλληλα, η Διεθνής Αμνηστία δημοσιεύει ένα ενημερωτικό σημείωμα με τίτλο: «Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα: Καταστολή της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης».
Στη φωτογραφία οι δημοσιογράφοι της «Εφημερίδας των Συντακτών» συμμετέχουν στην εκστρατεία ενώνοντας τη φωνή τους με τους χιλιάδες συναδέλφους τους  ανά τον κόσμο.

- από το efsyn