ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Καλού κακού, τηλεφωνήστε πριν πάτε

Ο τελικός του Κυπέλλου ευτελίστηκε πριν αρχίσει από τη στιγμή που, άρον άρον, σαν να είχαν το πιστόλι στο κρόταφο, οι υπηρεσιακοί τής ΕΠΟ αποφάσισαν να τον στείλουν στους ερειπιώνες τού 2004. Δηλαδή:
** Είτε στο Ηράκλειο, όπου το απομεινάρι του ελληνικού μεγαλοϊδεατισμού των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αφεθεί και φθείρεται στο έλεος των θαλασσινών ανέμων.
** Είτε στον Βόλο, όπου η εγκατάλειψη απέκτησε πρόσωπο και στέγη στο ερειπωμένο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Το «αναβάλλεται, δεν αναβάλλεται» του τελικού μόλις δυο 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή του, είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της ευκολίας με την οποία η Ελλάδα –και όχι μόνο το.. ελληνικό ποδόσφαιρο– φτάνει στη γελοιοποίηση κάνοντας άλματα.
Και όλα αυτά, γιατί η «νέα ΕΠΟ», αυτή που ήρθε να σώσει το ποδόσφαιρο από την ολέθρια «παλιά ΕΠΟ», έδειξε με την ελαφρότητά της στη διοργάνωση του τελικού ότι διαθέτει το ίδιο χάρισμα με την προηγούμενη: το χάρισμα στις γρήγορες κατεδαφίσεις. Βέβαια, η «πρώην» πήρε μια επιτυχημένη Εθνική ποδοσφαίρου και την ισοπέδωσε, ενώ η τωρινή παρέλαβε τα χαλάσματα ενός γκρεμισμένου θεσμού (ποιος ξεχνάει πόσα ευτράπελα έγιναν πέρσι με τον τελικό;) και μένει να δούμε ώς σήμερα το βράδυ αν θα τα έχει κάνει μπάζα. Γιατί;
Επειδή έγιναν όλα τόσο βιαστικά για να αναταχθεί σε στάδιο το εγκαταλελειμμένο ολυμπιακό κουφάρι και, ακόμα, είναι τόσο περίεργη η πατέντα τής αρίθμησης των εισιτηρίων με τα αυτοκόλλητα, ώστε έχουν βάση οι όποιες επιφυλάξεις. Γιατί, βέβαια, η διεξαγωγή τού τελικού κάτω από συνθήκες «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» έχει υψηλό ρίσκο σε κάθε περίπτωση. Και, όσο αιρετικό και αν ακούγεται, θα έπρεπε να είχε αναβληθεί –και ας ήταν το ρεζιλίκι μεγαλύτερο. Γιατί πάνω από όλα, πάνω από ομοσπονδίες, υπουργούς, φορτικούς συλλόγους (που ήθελαν ντε και καλά να διεξαχθεί ο τελικός), πάνω από οτιδήποτε τέλος πάντων, βρίσκεται η ασφάλεια του ανθρώπου.
Αυτά για σήμερα. Καλό τελικό να δούμε και να ζήσουμε. Α, και κάτι ακόμα: όσοι έχετε εισιτήριο, πριν πάτε στο γήπεδο κάντε ένα τηλεφώνημα μήπως έχει αναβληθεί –πάλι!–  η «παράσταση». Στην Ελλάδα είμαστε, ποτέ δεν ξέρεις.

Το άρθρο δημοσιεύεται και στη Live Sport του Σαββάτου
- πηγή: harddog-sport