ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ο Γιάννης Φιλιππάκης «τραβάει το αυτί» του Κυριάκου

Eξ οικείων και πάλι τα βέλη για τη ΝΔ με αφορμή τη στάση της στην υπόθεση της διαγραφής του προστίμου της ΣΕΚΑΠ. Αυτή τη φορά ο εκδότης της κατ΄εξοχήν δεξιάς εφημερίδας «δημοκρατία», Γιάννης Φιλιππάκης, ασκεί κριτική στα επιτελεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως αλλά και στις επιλογές της ηγετικής ομάδας της ΝΔ.
Μάλιστα ο Γιάννης Φιλιππάκης θεωρεί πως «η μόνη λύση για να δώσει πραγματική ελπίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στον αποκαμωμένο Ελληνα είναι να επαναξιολογήσει την ομάδα του και να επιλέξει τον δύσκολο δρόμο της σοβαρότητας και της πολιτικής πρότασης»!.. Κι ο Γ. Φιλιππάκης καταλήγει: ο Μητσοτάκης «και τα δύο τα γνωρίζει. Καιρός να τα επιλέξει! Τότε μόνο ο συντηρητικός ψηφοφόρος θα αναγνωρίσει πραγματικά τις προθέσεις του»!..
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο Φιλιππάκη στη «δημοκρατία», υπό τον τίτλο..
«Η (κοινή) λογική, η Ν.Δ. και η ΣΕΚΑΠ»:
"Περίεργη, το λιγότερο, θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη στάση της Ν.Δ., του κόμματος που υποτίθεται ότι κατεξοχήν στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, στην υπόθεση της διαγραφής του προστίμου της ΣΕΚΑΠ. Σε ένα ρεσιτάλ παραλογισμού, ακούσαμε από το στόμα Ελλήνων (!) βουλευτών να διαφωνούν στη διαγραφή ενός προστίμου που καταλογίστηκε σε μια ιδιωτική πλέον εταιρία για την περίοδο που ανήκε ουσιαστικά στο Δημόσιο! Απίστευτο; Και όμως αληθινό! Η κρατική εταιρία «συνελήφθη» να κάνει λαθρεμπόριο (!) και, αφότου ιδιωτικοποιήθηκε, το κράτος αποφάσισε να την τιμωρήσει για κάτι που διέπραξε η επιλεγείσα από αυτό διοίκηση την περίοδο που αυτό (το κράτος) την είχε στην ιδιοκτησία του! Η πράξη αυτή της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως μόνο ως α λα καρτ υποστήριξη της επιχειρηματικότητας μπορεί να χαρακτηριστεί. Δηλαδή, αν μας «αρέσει» ο επιχειρηματίας, υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Το εξίσου κορυφαίο είναι ότι στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής την «πάπια» έκαναν και ο κ. Α. Σαμαράς και πολλοί επαΐοντες βουλευτές. Πολύ γρήγορα ξέχασαν ότι παρακαλούσαν τον κ. Σαββίδη και ουσιαστικά τον «έσυραν» στην εξαγορά της ακριτικής βιομηχανίας, για να μην πέσει στα χέρια του μοναδικού εκείνη τη στιγμή υποψήφιου αγοραστή, ο οποίος δεν ήταν άλλος από μια τουρκική επιχείρηση! Αντί να βγουν ευθαρσώς και να στηρίξουν τη λογική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προτίμησαν να κρυφτούν πίσω από την επιλογή της απουσίας. Αν κάτι θα έπρεπε να καταλογιστεί στην κυβέρνηση, είναι γιατί εξαρχής δεν δήλωσε «ονόματα και διευθύνσεις». Δεν ονομάτισε δηλαδή ποιον αφορούσε η τροπολογία. Και όχι βέβαια το ότι αναγνώρισε τον παραλογισμό ο αποκτών κρατική επιχείρηση εξ ιδιωτικοποιήσεως να τιμωρείται για τις πομπές του προηγούμενου ιδιοκτήτη, δηλαδή του ίδιου του κράτους! Δεν ξέρω τι είχαν στο μυαλό τους τα επιτελεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, αλλά σε λίγο θα χρειαζόμαστε ειδική φαρμακευτική δοσολογία για να παρακολουθήσουμε τις επιλογές της ηγετικής ομάδας του μεγαλύτερου και ιστορικότερου κόμματος της συντηρητικής παράταξης. Μεταξύ προσχωρήσεως Σκυλακάκη, μετεγγραφής Φωτήλα και πολιτικού φλερτ με τη δημαροποταμίσια Μάρκου έρχονται η υποστήριξη του διεφθαρμένου Δημοσίου -ναι, αυτού που έκανε λαθρεμπόριο- και η καταγγελία της πολιτικής ορθότητας και ευπρέπειας, όπως αυτή εκφράστηκε με την πρωτοβουλία για τη διαγραφή του συγκεκριμένου προστίμου.
Η μόνη λύση ο κ. Κ. Μητσοτάκης να δώσει πραγματική ελπίδα στον αποκαμωμένο Ελληνα είναι να επαναξιολογήσει την ομάδα του και να επιλέξει τον δύσκολο δρόμο της σοβαρότητας και της πολιτικής πρότασης. Και τα δύο τα γνωρίζει. Καιρός να τα επιλέξει! Τότε μόνο ο συντηρητικός ψηφοφόρος θα αναγνωρίσει πραγματικά τις προθέσεις του."