ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

«Ενας ακόμη οφειλέτης εκδότης, ετοιμάζεται να "προσλάβει" δημοσιογράφους»

Ηλίας Λιβάνης - Σεραφείμ Κοτρώτσος
"Ενας ακόμη οφειλέτης εκδότης, ετοιμάζεται να «προσλάβει» δημοσιογράφους. Η ΕΣΗΕΑ τι κάνει;" Με αυτό τον τίτλο -και με αφορμή την ανάρτησή μας για έκδοση κυριακάτικου φύλλου από τον Ηλία Λιβάνη- λάβαμε mail που υπογράφουν οι «Απλήρωτοι Εργαζόμενοι του Οίκου Λιβάνη».
Στο mail επισημαίνεται εκτός των άλλων ότι «ο κ. Ηλίας Λιβάνης, έχει οφειλές σε δεκάδες παλαιότερους συνεργάτες του από τις "Εικόνες" και τα άλλα εκδοτικά εγχειρήματα που κατά καιρούς έκανε».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:
"Πολύ καλά νέα κομίζετε στην πολύπαθη δημοσιογραφική πιάτσα για νέες δουλειές (δουλίες μήπως;) που ολοένα και «ξεφυτρώνουν» στον εργασιακό Μεσαίωνα των ΜΜΕ. Μάθαμε από τον έγκριτο ιστότοπό σας (ΕΔΩ) ότι την τελευταία Κυριακή του Μαΐου ο εκδότης κ. Ηλίας Λιβάνης, που ήταν υποψήφιος µε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, την έχει «μαρκάρει» στο.. ηµερολόγιό του, ως την ημέρα που θα εκδώσει την κυριακάτικη εφημερίδα του. Μαζί του θα είναι και ο κ. Σεραφείμ Κοτρώτσος, ως Διευθυντής, ένας εξαίρετος δημοσιογράφος, πανελίστας της ΕΡΤ, τέως συνεργάτης της κας Γιάννας Αγγελοπούλου και τέως εκδότης. Όμως επωφελές για την ευρύτερη ενημέρωση των αναγνωστών σας θα ήταν να γνωρίζουν ότι ο κ. Ηλίας Λιβάνης, έχει οφειλές σε δεκάδες παλαιότερους συνεργάτες του από τις «Εικόνες» και τα άλλα εκδοτικά εγχειρήματα που κατά καιρούς έκανε.
Επειδή δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις του κ  Ηλία Λιβάνη, ως προς την εξόφληση των παλαιών συνεργατών του πριν το νέο του εκδοτικό εγχείρημα, οι οποίοι μετά από μήνες αθέτησης υποσχέσεων πληρωμής, αποχώρησαν από τα έντυπά του, μήπως θα ήταν καλό να του το θυμίσετε, αναρτώντας αυτήν την ευγενική υπόμνηση; Φυσικά δεν θα θυμίσουμε τις εκδοτικές περιπέτειες του κ. Σεραφείμ Κοτρώτσου με τις «Αποκαλύψεις» και όχι μόνο, από τις οποίες άφησε πολλά οφειλόμενα σε συναδέλφους οι οποίοι αναζήτησαν το δίκιο τους στην Δικαιοσύνη, όπως αναφέρεται άλλωστε και σε παλαιότερη ανάρτησή σας (http://zoornalistas.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5049.html).
Επίσης είναι απορίας άξιο η παντελής απουσία, αφωνία και απραξία της ΕΣΗΕΑ, η οποία ενώ γνωρίζει τα εκδοτικά εγχειρήματα πολλών οφειλετών εκδοτών δεν παρεμβαίνει, ώστε να καταβληθούν οι παλαιότερες οφειλές των εργαζομένων και μελών της.
Ισως χρειάζεται οι ακούσιοι «χρηματοδότες» των εκδοτών, όπως κατάντησαν οι δημοσιογράφοι, να κάνουν αίτηση «θεραπείας» προς το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, ώστε τα συνταξιούχα μέλη του μέλη του να το θέσουν προς συζήτηση σε ένα από τα τελευταία τους Διοικητικά Συμβούλια.
Όπως γνωρίζετε αρχές Ιουνίου θα κληθούμε στις αρχαιρεσίες του Συνδικαλιστικού μας Οργάνου και από την πλευρά μας υποσχόμεθα ότι δεν θα ξεχάσουμε στις επερχόμενες εκλογές τις «αποτελεσματικές» παρεμβάσεις τους, που οδήγησαν σε πλήρη απαξίωση τον δημοσιογραφικό κλάδο.
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία
«Απλήρωτοι Εργαζόμενοι του Οίκου Λιβάνη» (*)
(*) Δεν έχουμε ακόμη συστήσει Σωματείο, αν και είμαστε πάνω από 20, όπως απαιτεί ο Νόμος. Απλά βρισκόμαστε και τα συζητάμε."

Σημ. zoornalistas: Ο Σερ. Κοτρώτσος στο twitter χαρακτήρισε ανακριβές το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο αναλαμβάνει διευθυντική θέση στο υπό έκδοση φύλλο του Ηλία Λιβάνη. Εμείς αυτό που γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας είναι ότι την στελέχωση της νέας κυριακάτικης εφημερίδας έχει αναλάβει το πρώην στέλεχος του Εθνους και μετέπειτα εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας.