ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Οι αλήθειες, τα ψέματα και ο στρατευμένος Τύπος

Οι Έλληνες είναι περίεργοι. Αν δεν πουν ψέματα σε κάποιον δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ 
                Στέφαν Ντεμόλ (Βέλγος προπονητής)

Το ελληνικό ποδόσφαιρο τελεί υπό έρευνα. Έρευνα για το Ολυμπιακός-Πλατανιάς, έρευνα για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ, έρευνα και για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Αν οι τοίχοι στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη και του ΟΑΚΑ
είχαν αυτιά θα άκουγαν. Και αν είχαν στόμα θα μιλούσαν. Αλλά δεν έχουν. Γι’ αυτό –και αφού οι εικόνες των βίντεο έχουν σβηστεί– η μπάλα έχει περάσει στους μάρτυρες. Εκ των οποίων άλλοι είδαν και έπαθαν πολλά και άλλοι δεν είδαν και κατέθεσαν τον αθωωτικό τους λόγο. Συνεπώς κάποιοι ψεύδονται. Κάποιοι είναι αξιόπιστοι και κάποιοι ψευδομάρτυρες –από φόβο ή ..
άλλους λόγους. Όπως και να έχει, ό,τι είπε ο Στέφαν Ντεμόλ όταν πέρασε από τους ελληνικούς πάγκους (ΠΑΣ Γιάννινα), δεν μπορεί παρά να έχει βάση, για τους μεν ή τους δε.
Στον αγώνα για τη διερεύνηση της αλήθειας (ή για το την απόκρυψή της) έχουν πέσει και οι μάχιμες δυνάμεις του στρατευμένου Τύπου. Ορισμένες φορές το κάνουν με σφοδρότητα. Ακούμε και διαβάζουμε κάποιους δημοσιογράφους (ευτυχώς μόνο κάποιους) που λειτουργούν ως γραφεία Τύπου συλλόγων. Και ως νομικοί υπερασπιστές της μιας ή της άλλης πλευράς. Το κάνουν με ιερό πάθος, σαν από υποχρέωση.
Ένα μέρος του Τύπου στοιχίζεται πίσω από συγκεκριμένα συμφέροντα και ένα άλλο ευθυγραμμίζεται με διαφορετικά. Δημοσιογράφοι παπαγαλίζουν τα νον πέιπερ ή αναπαράγουν θέσεις συλλόγων τις οποίες λανσάρουν σαν να πρόκειται για εκπρόσωπους των ίδιων ομάδων και όχι των Μέσων στα οποία εργάζονται.
Το χειρότερο είναι ότι ψάχνοντας μέσα σε αυτόν τον κουρνιαχτό των πληροφοριών, βρίσκουμε πίσω από τις λέξεις ορισμένων ομόσταβλων Μέσων μια υποψία στροφής στη γραμμή τους, μια δυσεξήγητη αλλαγή πλεύσης. Λόγου χάρη ένα-δύο από αυτά, έκαναν άλλοτε πρωταθλητισμό στην υποβάθμιση γεγονότων «πονηρών» εποχών, αλλά τώρα είναι ολοφάνερη η αιφνιδιαστική μετάλλαξη που τα έκανε μαχητικά, με την υπερπροβολή ευθυνών της ίδιας πλευράς την οποία παλιότερα κάλυπταν με υπερπροστατευτική διάθεση. Και γι’ αυτό άλλοτε αγνοούσαν ή καταχώνιαζαν σε μέγεθος ανθυπομονόστηλου πληροφορίες που θα μπορούσαν να ήταν βασικό τους θέμα, ενώ τώρα κάνουν βασικά κάποια θέματα που άλλοτε θα τα εξόριζαν σε θέση βούλας και αστερίσκου.
Περίεργες μεταλλάξεις. Όχι οπωσδήποτε ανεξήγητες.

To άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής με τίτλο «Αλήθειες, ψέματα και Τύπος»
πηγή: harddog-sport