ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Εμείς είμαστε με τον Δανίκα! Ο,τι κι αν λέει η Ακρίτα

 Η Ελενα Ακρίτα τραβάει (φιλικά) το αυτί του κριτικού κινηματογράφου Δημήτρη Δανίκα για τα όσα έγραψε σχετικά με την παρουσίαση της νέας ταινίας του Λάνθιμου στις Κάννες και με αφορμή τα γιουχαΐσματα που ακούστηκαν. Η Ελενα Ακρίτα γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο της στα ΝΕΑ:
(...) «Δεν σε καταλαβαίνω, Δημήτρη Δανίκα, ειλικρινά. Τι μύγα σε τσίμπησε, μάτια μου, ούτε προσωπικά να είχες με τον άνθρωπο. Νύχτα να 'μπαινε σπίτι σου να σου κλέψει το πορτοφόλι, πιο ψύχραιμος θα ήσουν.
Δημήτρη, να σου πω; Το ότι δεν σου αρέσει ο σκηνοθέτης γούστο σου καπέλο σου και καουμποϊλίκι σου. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι την προσωπική εμπάθεια, εσύ..
διανύεις πολλά μουσκεμένα χιλιόμετρα. Δεν σου πάει το σινεμά του, ΟΚ δεκτό. Δεκτό και σεβαστό. Γράψ' το, τεκμηρίωσε το, γνώμη έχεις, γνώση έχεις, άποψη έχεις, την εκφράζεις ελεύθερα ως οφείλεις».
Η Ακρίτα, απευθυνόμενη ευθέως στον κριτικό κινηματογράφου, καταλήγει στο άρθρο της: 
«Δημήτρη, το ξέρεις καλύτερα από μένα. Αλλο "κάνω κριτική", άλλο "αποθεώνω το γιούχα". Ηρεμα λοιπόν γιατί η ζωή είναι αλλού - και αυτό το ξέρεις. Και δεν σ' το λέω κουνώντας σου το δάχτυλο. Σου το λέω γιατί κάποτε ανήκαμε στην ίδια δημοσιογραφική παρέα και με αυτή την παρέα ξενυχτούσαμε το «τότε» στα φεστιβάλ των οριζόντων μας.» 

ΥΓ Εμείς πάντως είμαστε, μακράν, στο πλευρό του Δανίκα. Ο,τι κι αν γράφει, όποιον κι ο,τι αν κριτικάρει. Ο άνθρωπος έχει ταλέντο, γνώσεις, πείρα, ένστικτο... Και ξεχωρίζει, πάντα ξεχώριζε, από τον σωρό...