ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Βάλε ένα χεράκι...

Το πρόστιμο ύψους 1.635.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς για τους 110 εντοπισμένους, από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), εργαζόμενους με τις απλήρωτες υπερωρίες, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου για την εργοδοσία που δεν έχει πρόβλημα ακόμα και να "εξαγοράζει μέσω προστίμων" το δικαίωμά της στην παρανομία. Τα ζητούμενα πλέον είναι να πληρωθεί το πρόστιμο και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι ώστε αυτή η "εξαγορά" να καταστεί ασύμφορη για τους εργοδότες που θεωρούν πως τους έρχεται πιο οικονομικό ένα πρόστιμο παρά η πληρωμή των υπερωριών.
 ****
Τι κράτησα από την σημερινή Πρωτομαγιά;
Κράτησα την εικόνα του κοριτσιού και του αγοριού που το μεσημέρι μάζευαν υπομονετικά.. και καθάριζαν τα πεζοδρόμια της Αγίου Κωνσταντίνου από τις προκηρύξεις που είχαν πετάξει από νωρίς οι νεοναζί για τον εορτασμό της "εθνικιστικής πρωτομαγιάς". Προσπάθησα να πιάσω κουβέντα μαζί τους. Με αποπήραν. "Άσε τα λόγια" μου είπαν προτρέποντάς με να βάλω κι εγώ ένα χεράκι "να ξεβρωμίσει ο δρόμος από τους φασίστες". Και μάλλον είχαν δίκιο. Γιατί από λόγια και ποσταρίσματα χορτάσαμε.

Πέτρος Κατσάκος (fb)