ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

«Μακεδονία»: απειλές, εκβιασμοί και κοροϊδία

Η επιχείρηση χρωστάει στους εργαζόμενους 12 μηνιάτικα- 24ωρη απεργία την Παρασκευή

Η διαχειρίστρια της εφημερίδας «Μακεδονία» Βίκυ Σουλοπούλου συνεχίζει την γνωστή και πολλάκις εφαρμοσθείσα τακτική της των απειλών και εκβιασμών προς τους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλει τους μισθούς των τελευταίων 12 μηνών! Όπως μεγάλα ποσά ακόμη και σε όσους απέλυσε, συνταξιοδοτήθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε αποχώρηση.
Η κοροϊδία της τελειωμό δεν έχει. Έφθασε στο σημείο να καταβάλλονται εβδομαδιαίως ποσά 40-80 ευρώ, όταν για να ενταχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα είχε δεσμευτεί ενώπιον δικαστηρίου ότι θα τηρείται η κανονική καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους. Ε, μόνο αυτό δεν τήρησε.. Το θράσος της μάλιστα έχει φθάσει στο σημείο να επεξεργάζεται αίτηση ένταξης στο  άρθρο 106 του  πτωχευτικού κώδικα και να τρέχει να το καταθέσει πριν τις 22 Μαίου, που εκδικάζεται δικαστήριο του ασφαλιστικού ταμείου μας ΕΔΟΕΑΠ για έκπτωση από το άρθρο 99!
Οι περισσότεροι των εργαζομένων τότε είχαν συγκατατεθεί στο 99, σήμερα όμως οι περισσότεροι δηλώνουν άρνηση να υπογράψουν για το 106. Και η διαχειρίστρια έκανε πάλι το γνωστό κόλπο της. Αφήνει ακόμη περισσότερο απλήρωτους τους εργαζόμενους, απειλεί με πτώχευση και εσχάτως επιδιώκει το διαίρει και βασίλευε, επιχειρώντας να στρέψει εργαζόμενους εναντίον άλλων. Συγκεκριμένα τους δημοσιογράφους και υπαλλήλους εναντίον των τεχνικών του πιεστηρίου, τους οποίους μέχρι τώρα είχε δανειζόμενους στην νέα εκτυπωτική εταιρεία που έστησε με τον Φιλιππάκη της «Δημοκρατίας» (πήρε το ποσοστό του «Αγγελιοφόρου»).
Μόνο που  αυτοί ζητάνε πριν συμφωνήσουν να πληρωθούν τους 5 τελευταίους οφειλόμενους μισθούς. Μάλιστα, η Σουλοπούλου πήγε στις Ενώσεις των εργαζομένων και τους είπε ότι αν δεν συμφωνήσουν οι τεχνικοί τότε δεν θα  προχωρήσει το 106 και στις 22 πτωχεύει η Μακεδονική Εκδοτική  Εκτυπωτική.
Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα είναι έξαλλοι με τη συνεχιζόμενη κατάσταση και διεμήνυσαν στο διοικητικό συμβούλιο ότι θέλουν απεργία μεθαύριο.
Οπότε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ της Τετάρτης αποφασίστηκε ομοφώνως η κήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή και έτσι δεν θα κυκλοφορήσουν σαββατιάτικο και κυριακάτικο φύλλο της «Μακεδονίας».
- από το μπλογκ asyntaxtostypos