ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Μιντιακός «πόλεμος» σε κινούμενη άμμο

Με πρόσχημα τις οπαδικές αντιπαλότητες και ουσιαστικό επίδικο τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης από τους επιχειρηματίες-προέδρους μεγάλων ΠΑΕ, το νεφελώδες μιντιακό τοπίο μοιάζει διαρκώς με κινούμενη άμμο, με συμμαχίες που αλλάζουν μέρα με τη μέρα, την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξιφουλκούν σε πρώτο επίπεδο για την «εξυγίανση» του ποδοσφαίρου αλλά αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει είναι η περίφημη διαπλοκή, παλιά και ανερχόμενη.
Παραδοσιακοί μιντιάρχες, όπως ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Φώτης Μπόμπολας, και επίδοξοι νέοι παίκτες, όπως ο Ιβάν Σαββίδης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κλιμακώνουν τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, άλλοτε πραγματικές, άλλοτε υποκριτικές, με την κυβέρνηση να πρέπει να λύσει το δυσεπίλυτο πρόβλημα της αναδιάρθρωσης χρεοκοπημένων.. επιχειρήσεων στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με διαφάνεια και έλεγχο.
Δεδομένο είναι πως το κλειδί για την οριστική λύση ως προς τον διακανονισμό των οφειλών των χρεοκοπημένων μέσων το έχουν δανειστές, αλλά η λύση αναγκαστικά περνά μέσα από τις τράπεζες. Το έντονο φλερτ του Ιβάν Σαββίδη με τον «Πήγασο», το οποίο παρακολουθεί η κυβέρνηση διακριτικά, φέρεται να βρίσκει αντιστάσεις, εκτός από τη Ν.Δ., στο τραπεζικό σύστημα.

- από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Κώστας Ζαφειρόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών (ολόκληρο ΕΔΩ)