ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ο ΠΑΟΚ, ο Άδωνις και τα κουμμούνια

Όταν ο Ιβάν Σαββίδης προκαλεί σεισμούς στην αντιπολίτευση

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Είσαι μπροστά στην οθόνη, διαβάζεις Νewpost για την στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την υπόθεση Σαββίδη και λες «εντάξει, σωστά το σκεφτήκανε αυτή τη φορά». Δια του λόγου το αληθές:
 «Όπως εξηγούσε στο Newpost, στέλεχος του γαλάζιου επιτελείου, αυτή τη στιγμή βολεύει το Μέγαρο Μαξίμου να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τη σκληρή συμφωνία στην αντιπαράθεση Σαββίδη - αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο επιτελείο του αρχηγού..
της NΔ θα κινηθούν θεσμικά, καθώς θεωρούν ότι η δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων είναι αρκετά υψηλή και πως οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν.»
Ως εδώ όλα εντάξει, σωστή και η εκτίμηση για τον επικοινωνιακό πόλεμο του Ιβάν που βολεύει την κυβέρνηση, σωστή και η απόφαση για θεσμικές κινήσεις διότι καλόν είναι να λέμε στους Έλληνες και στις Ελληνίδες ότι έχουν τα μυαλά τους στη θέση τους -τους αρέσει κι αισθάνονται ωραία με τους εαυτούς τους. Και δείχνει και μια ανωτερότητα ρε παιδί μου, να μην πέφτεις στο επίπεδο του ολιγάρχη, είναι αριστοκρατικό αυτό το «η σιωπή μου προς απάντησή σου» ή το ακόμη πιο χάϊ το εγγλέζικο «αρνούμαι να ντύσω με αξιοπρέπεια εκφράσεις τοιούτου τύπου». Όλα εντάξει, ναι, όλα τακτοποιημένα, όλα στη σειρά. Και πριν αλέκτωρ λαλείσαι, γκέλ μπουρντάν!
Έσκασε μύτη ο αντιπρόεδρος και τα έκανε όλα αλοιφή με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5. Απολαύστε υπεύθυνα:
«Και επιχειρηματίας και πολιτικό στέλεχος δεν γίνεται. Στη Ρωσία του Πούτιν μπορεί να γίνεται. Σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν γίνεται.
 …Και αν ο κ. Σαββίδης μας λέει ότι θα πάρει κανάλι για να πολεμά τη ΝΔ, γιατί αυτό μας λέει περίπου, η απάντηση είναι “γκελ μπουρντάν”. Τι είναι η ΝΔ; Κάποιο κόμμα που φοβάται; Σε ποια χώρα νομίζει ότι μιλάει;»
Ενώ λίγες ώρες πριν, είχε προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα και να κατεβάσει τους τόνους. Και του είχαμε πει «μπράβο» γιατί συμπεριφερόταν σαν υπεύθυνος πολιτικός και όχι σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Αλλά επέστρεψε, σαν έφηβος σε κερκίδα ποδοσφαιρική. Ανατινάζοντας οποιαδήποτε ρητορική για «θεσμικές κινήσεις», ναρκοθετώντας κάθε περιθώριο συνεννόησης. Για να μην μιλήσω για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν είναι ωραίο πράγμα να αγοράζουν ξένοι επενδυτές ομάδες και κανάλια. Όταν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι Έλλην πολίτης από τις αρχές του 2013. Χρειάζεται μήπως να υπενθυμίσω ποια κυβέρνηση του χορήγησε την υπηκοότητα;
Τα σκέφτεσαι όλα τα παραπάνω και απορείς από πού προκύπτουν. Και αναρωτιέσαι και προβληματίζεσαι, ώσπου διαβάζεις μια δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο οποίος επικεφαλής δήλωσε πάνω κάτω, ότι το πρόβλημα της Ελλάδος, το θεμελιώδες πρόβλημά της είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό!
Έτσι τον είδε τον Τσίπρα, έτσι τον αποκρυπτογράφησε, όταν ακόμη και οι πιο φανατικοί Συριζαίοι μιλάνε για διαχείριση και πραγματισμό, έχοντας ξεχάσει στο βαθύ χρονοντούλαπο τα σφυροδρέπανα. Όταν στην κυβέρνηση χρησιμοποιούν διαρκώς μια λέξη που αρχίζει από «άλφα», μόνο που δεν είναι η «αριστερά» είναι η «ανάπτυξη». Όταν τα φετίχ του Σόιμπλε και του ΔΝΤ, έπαψαν πια να προκαλούν τρόμο και απέχθεια στο Μαξίμου. Αυτή την ώρα λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος βλέπουν παντού κομμουνιστικές συνωμοσίες και όπλα παρά πόδα. Και περιμένουν κάπως έτσι να ξανακερδίσουν το μεσαίο χώρο και τον μέσο ψηφοφόρο. Καλή τύχη τους εύχομαι, αλλά η διαδρομή προβλέπεται κακοτράχαλη και ανηφορική. Για να μη πω γεμάτη λακκούβες…
- από το newpost