ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Μια «πριβέ» εκλογοαπολογιστική συνέλευση δημοσιογράφων

Μια ομιλία που δεν έγινε στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ*

Πολλά “ντροπή” ακούστηκαν σήμερα στους διαδρόμους για τους δημοσιογράφους που δεν ήρθαν στη γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ. Από τα 5.600 μέλη, βρέθηκαν εκεί περί τους 300 μάξιμουμ. Η ντροπή όμως σε άλλους ανήκει. Πριν 4 χρόνια στις γενικές συνελεύσεις, κυρίως του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και της ΕΣΗΕΑ, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000-1.200 άτομα. Ήταν τότε που σύσσωμη η συνδικαλιστική ηγεσία επιχειρούσε να κατευνάσει τις διαθέσεις των εργαζομένων που ήταν απλήρωτοι, με μειωμένους μισθούς, απολυμένοι, άνεργοι. Τότε που γινόταν φανερό πως θα κοπέί το αγγελιόσημο. Τότε που η συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου δημόσια..
έβγαζε πύρινους λόγους και στην πραγματικότητα γείωνε συνεχώς κάθε αγωνιστική διάθεση.
Προσωπικά και σε αυτή την αίθουσα αλλά και σε γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ είχα μεταφέρει την πληροφορία πως το αγγελιοσήμο θα κοπεί και η κυβέρνηση Τσίπρα άφησε τον Κατρούγκαλο (τότε) να κάνει παιχνίδι με τις συνδικαλιστικές ενώσεις. Σύσσωμη η συνδικαλισική ηγεσία διαβεβαίωνε από μικροφώνου αλλά και από καρέκλας πως “αποκλείεται να κοπεί το αγγελισόημο”. Και μετά πάλι πως “αποκλείεται να αφήσουν να κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ”!
Και το αγγελισόημο κόπηκε και ο ΕΔΟΕΑΠ κινδυνεύει με λουκέτο...

*  απόσπασμα από κείμενο της Ματίνας Παπαχριστούδη, υποψήφιας με την “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ - Ολόκληρο στο mediatvnews (ΕΔΩ)