ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ποινή φυλάκισης 3 ετών στον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη...

...για συκοφαντική δυσφήμιση του Ν. Πατέρα 
"Εκτός από τον μικροεφοπλιστή Νικόλα Πατέρα πανηγυρίζει και ο άλλος πελάτης του έγκριτου νομικού άνδρα Ιωάννη Απατσίδη. Ποιος είναι αυτός; Ο υπουργός του "κ@λοδακτυλου και της χειροπεδαs" Πάνος Κάμμενος. Τελικά όλα έχουν την εξήγηση τους. Ακόμη και οι πρωτοδίκες αποφάσεις της δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση αισθάνομαι τυχερός που μέσα από την δική μου καταδίκη, αποκαλύπτεται η συμμαχία των Πατέρα, Ντογιάκου, Καμμένου. Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά. Ραντεβού στο εφετείο εκει οπου δεν καταλαβαίνουν από Ψηλούς και Παναθηναϊκούς."
Τα παραπάνω έγραψε ο δημοσιογράφος - εκδότης Γιάννης Κουρτάκης στο fb μετά την ποινή..
που του επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (φυλάκιση 3 ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων).
Η ποινή στον επικεφαλής του ομίλου των Παραπολιτικών αφορά σε μηνύσεις του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω δημοσιευμάτων της σαββατιάτικης εφημερίδας «Παραπολιτικά», στα οποία τον αποκαλούσε «μικροεφοπλιστή» και άφηνε αιχμές για «ύποπτες σχέσεις του με τον εισαγγελέα Ντογιάκο».
Ο Νικόλας Πατέρας που είχε καταθέσει συνολικά πέντε μηνύσεις εις βάρος του Γιάννη Κουρτάκη, παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο. Οπως γράφει το iefimerida, στην ερώτηση της Έδρας για το πώς εξηγεί αυτά τα δημοσιεύματα εις βάρος του, έδωσε τρεις πιθανές απαντήσεις: «Είτε ο κ. Κουρτάκης είναι εκβιαστής, αλλά πρέπει να ξέρει ότι εγώ δεν εκβιάζομαι, είτε εκτελεί εντολές του χρηματοδότη του, είτε χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας για να γράφει τόσα ψέμματα κάθε Σάββατο και να σπιλώνει ανθρώπους και τις οικογένειές τους».
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε τελικά την ποινή της τριετούς φυλάκισης και στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για έναν χρόνο, ενώ παράλληλα υποχρεώνει τον Γιάννη Κουρτάκη να αποκαταστήσει δημόσια τον Ν. Πατέρα μέσω της εφημερίδας «Παραπολιτικά».