ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ενδιαφέρον για εξαγορά του ΔΟΛ από τον «Mr Chipita»

Πριν καλά καλά εγκατασταθεί ο ειδικός διαχειριστής στο ΔΟΛ φαίνεται ότι αρχίζει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την εξαγορά του ΔΟΛ.
Δεν πρόκειται για τον όμιλο Σαββίδη ούτε για άλλους ενδιαφερόμενους για τμήματα της επιχείρησης όπως το Ραδιόφωνο και τα Διαδικτυακά Μέσα όπως ο Δ. Μάρης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του ομίλου Chipita Σπύρος Θεοδωρόπουλος, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον από κοινού με άλλους επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ισχυροί παίκτες του ευρύτερου χώρου της επικοινωνίας και διαφήμισης, να εξαγοράσει την εταιρία όταν ο ειδικός διαχειριστής προχωρήσει στη.. ρευστοποίηση του Ενεργητικού της.
Η εξέλιξη αυτή, εφ όσον αποτελέσει γεγονός, είναι προφανές ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο των ΜΜΕ αλλά και στο Mega, στο οποίο κάτοχος του 20% είναι ο ΔΟΛ.
Εν τω μεταξύ, η εγκατάσταση στο ΔΟΛ του ειδικού διαχειριστή και η απόφαση του δικαστηρίου καθιστά απίθανο το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να λάβουν τα οφειλόμενα (μισθούς έξι μηνών), καθώς οι υποχρεώσεις της εταιρίας αποτελούν πτωχευτική περιουσία και εφ όσον η εταιρία πουληθεί η κατανομή του τιμήματος θα γίνει με βάση τα όσα προβλέπονται από το νέο πτωχευτικό που δίνει προτεραιότητα στις τράπεζες με συντριπτικά ποσοστά.
Από την άλλη πλευρά η τρέχουσα μισθοδοσία θα συνεχίσει να καταβάλλεται κανονικά καθώς αυτό αποτελεί ουσιαστική υποχρέωση του διαχειριστή προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχεια στη λειτουργία της εταιρίας μέχρι και την πώλησή της.

- από ρεπορτάζ του Ν. Καρούτζου στο bankingnews