ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Η τρομοκρατία των media

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, το 16ο «Αντιπολεμικό Διήμερο», το οποίο διοργάνωσε η «Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης».
Το θέμα της συζήτησης την δεύτερη ημέρα ήταν «Η τρομοκρατία των media και ο ρόλος των ΜΜΕ την περίοδο του κοινωνικού πολέμου».
Ομιλητές της συζήτησης ήταν:
  -  Ο καθηγητής του τμήματος δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Αντώνης Σκαμνάκης
  -  Ο δημοσιογράφος του “Infowar” Άρης Χατζηστεφάνου
  -  Ο δημοσιογράφος του “ΠΡΙΝ” και του “Unfollow” Γεράσιμος Λιβιτσάνος..

Αντώνης Σκαμνάκης:
Τα τελευταία χρόνια τα ΜΜΕ έχουν μετασχηματιστεί σε τεράστιους επιχειρηματικούς ομίλους. Την τελευταία 30ετία στον Ευρωπαϊκό χώρο, επίκεντρο όλων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων είναι η αύξηση της κερδοφορίας του με βάση τη λογική της αγοράς.
Η πλήρη κυριαρχία των ΜΜΕ από επιχειρηματικούς ομίλους έπληξε την ενημέρωση και τον πολιτισμό μετατρέποντας τους σε αγοραία προϊόντα.
Τα ΜΜΕ μετασχηματίστηκαν σε επιχειρηματικούς οργανισμούς τεραστίου μεγέθους.
Οι διαδικασίες ανάπτυξης και συγχώνευσης οδήγησαν στην αυξανόμενη συγκέντρωση ιδιοκτησίας με λιγότερους οργανισμούς να διαθέτουν μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά.
Τα τοπικά και τα εναλλακτικά μέσα μπορούν να συμβάλουν σε μια άλλου τύπου ενημέρωση.
Μετά το τέλος των εισηγήσεων, έγινε συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από την πλευρά του κόσμου ο οποίος παρακολουθούσε την εκδήλωση.
Ακολούθησε το μουσικό-πολιτιστικό πρόγραμμα με συναυλίες στις οποίες συμμετείχαν: Jackets Green, οι Rationalistas (Ορθολογιστές), οι Paint it Blue, και ο Φοίβος Δεληβοριάς.

- περισσότερα στο efsyn.gr ΕΔΩ