ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

«Εσείς, ποια εφημερίδα διαβάζετε;»

Η κυριακάτικη εφημερίδα Documento καταγγέλλει την εταιρεία Focus Bari ότι σε έρευνα που διενεργεί με θέμα τα Μέσα Ενημέρωσης και τη Διαφήμιση, δεν συμπεριλαμβάνει στο ερωτηματολόγιό της το Documento της Κυριακής ως επιλογή για τον ερωτώμενο. Στην καταγγελία αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Η κατάσταση που επικρατεί με τις λεγόμενες έρευνες αγοράς και τις δημοσκοπήσεις είναι γνωστή σε όλους. Είναι διαφορετικό όμως να πέφτεις ο ίδιος πάνω σε μια «έρευνα αγοράς» και να ανακαλύπτεις πως δεν έχει κανένα στοιχείο αξιοπιστίας, αντιθέτως πρόκειται για απάτη με εσένα ως θύμα.
 Η εταιρεία Focus Bari, η οποία διενεργεί έρευνα με θέμα τα Μέσα Ενημέρωσης και τη.. Διαφήμιση, δεν συμπεριλαμβάνει στο ερωτηματολόγιό της το Documento της Κυριακής ως επιλογή για τον ερωτώμενο. Για την εταιρεία δεν υπάρχει η εφημερίδα. Έτσι για μια ακόμη φορά γεννάται το ερώτημα αν πρόκειται για Focus Bari ή για Focus Κουμπάροι, με κουμπαριές και προτιμήσεις σε συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα.
Πώς την πάτησαν Στις 12:15 το μεσημέρι, το τηλεφωνικό Κέντρο της εταιρείας Focus Bari με αριθμό, 2311 230100, κάλεσε τυχαία πολίτη σε σταθερό τηλέφωνο, για να του υποβάλει ερωτήσεις έρευνας αγοράς. Για κακή τους τύχη, ο «πολίτης» ήταν δημοσιογράφος του Documento . Στην ερώτηση «ποια Κυριακάτικη εφημερίδα διαβάζετε τους τελευταίους μήνες» υπάρχουν όλες οι εφημερίδες εκτός από το Documento. Είναι αξιοσημείωτο ότι υπάρχουν ακόμη και εφημερίδες άγνωστες σε δημοσιογράφους, αλλά και free press, όχι όμως το Documento που είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες
To θέμα δεν είναι μόνο μια απάτη που εξελίσσεται σε βάρος της εφημερίδας μας , αφού με επιλεγμένες επιλογές δημιουργούνται και επιλεγμένα αποτελέσματα και διαμορφώνεται αρνητική εικόνα για το Documento.
* στη φωτογραφία η Ξένια Κούρτογλου, διευθύνουσα σύμβουλος της Focus Bari