ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Γεγονότα ντροπής για τις πανεπιστημιακές ελευθερίες

Ένταση δημιουργήθηκε στον προαύλιο χώρο του ΠΑΜΑΚ (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) το απόγευμα της Τρίτης, 4 Απριλίου, ανάμεσα σε φοιτητές και άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι βρέθηκαν εντός του Πανεπιστημίου μετά από αίτημα του πρύτανη, και επέτρεπαν την είσοδο στο κτίριο μόνο με την επίδειξη φοιτητικού πάσο.

του Δημήτρη Λαμπρόπουλου

Την Δευτέρα, 3 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ΠΑΜΑΚ σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, σε συνδιοργάνωση με τον ΟΗΕ. Αυτό αποτέλεσε αφορμή για να γίνει παρέμβαση στην εκδήλωση, με γκράφιτι και τρικάκια (σ.σ. φυλλάδια) από την ομάδα της «Φάμπρικα Υφανέτ», όπως αναφέρει ο πρύτανης Αχ. Ζαπράνης.
Την Τρίτη, 4 Απριλίου, μια φοιτήτρια, βγαίνοντας από το μάθημά της στο πανεπιστήμιο, είδε με.. έκπληξη την αστυνομία να ελέγχει τα πάσα των φοιτητών και το ποιος μπαίνει και βγαίνει από τον χώρο του ΠΑΜΑΚ, όπως ανέφεραν στο TPP φοιτητές του συγκεκριμένου πανεπιστημίου. Τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα διεξάγονταν κανονικά, οι αίθουσες δηλαδή ήταν ανοιχτές, αλλά είχε κλειδωθεί η πίσω πόρτα με παρουσία κλούβας από την έξω μεριά, ενώ και η μπροστινή είσοδος ελεγχόταν από την αστυνομία με το αίτημα για επίδειξη πάσο.
Το αποτέλεσμα ήταν, οι φοιτητές να κλείσουν την είσοδο αυτής της πόρτας, λέγοντας στην αστυνομία ότι αυτοί θα αποφασίσουν ποιος θα μπαίνει και ποιος θα βγαίνει και όχι η αστυνομία. Ο ίδιος ο πρύτανης διέταξε την αστυνομία να επέμβει και να απομακρύνει τους φοιτητές ενώ, όπως λένε οι ίδιοι στο ΤΡΡ, «ουσιαστικά, διέταξε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους φοιτητές, επικαλούμενος την ασφάλεια των φοιτητών».
- διαβάστε τη συνέχεια και δείτε σχετικά βίντεο στο thepressproject (ΕΔΩ)