ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ψάχνουν να βρουν, λέει, τα 200.000 ευρώ της εγγύησης

Mε οριακή πλειοψηφία 3-2 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή  την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης του πρωην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, που αναμενεται να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους έπειτα από 5 χρόνια και 5 αιτήσεις αποφυλάκισης.
Η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας, καθώς όπως είπε σε περίπτωση περαιτέρω παραμονής του στις φυλακές, η υγεία του κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη, λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του.
Μέσω γραπτής δήλωσης του που έκανε την Δευτέρα (03/04/2017) από το «Ιπποκράτειο», όπου..
και νοσηλεύεται έπειτα από εγχείρηση καρδιάς, ο Άκης Τσοχατζόπουλος προειδοποιεί πως εάν συμβεί κάτι με την υγεία του, τότε το φταίξιμο θα βαρύνει όλους εκείνους που αρνήθηκαν την αποφυλάκισή του.
Στον πρώην υπουργό επιβλήθηκε ο όρος της καταβολής εγγυοδοσίας  ύψους 200.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρήσης εναέριων και πλωτων μέσων, της παράδοσης σε Αστυνομικό Τμήμα  του διαβατηρίου του, της  απαγόρευσης εκδόσεως νέου διαβατηρίου, της μόνιμης διαμονής του σε γνωστή διεύθυνση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα δυο φορές τον μήνα.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Α. Τσοχατζόπουλου, η προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα 200.000 ευρώ που το δικαστήριο επέβαλε ως εγγύηση προκειμένου να ενεργοποιηθεί η απόφαση αποφυλάκισης, είναι ένα δύσκολο εμπόδιο.