ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Κύριον Ιωάννην Στουρνάρα. Ενταύθα

«Δώρα» από εποπτευόμενους επιχειρηματίες δέχονται οι Επόπτες της Τράπεζας της Ελλάδος!

Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόσφατα στη Διεύθυνση Επιθεώρησης Εταιρειών της ΤτΕ, κατά την κοπή της πίτας κληρώθηκαν διάφορα δώρα όπως ένα ταξίδι στο Παρίσι για δύο άτομα, ένα ταξίδι με τρεις διανυκτερεύσεις στο Costa Navarino, και δωροεπιταγές από διάφορες εταιρίες.
Στην αυστηρή, μέχρι πρότινος Τράπεζα της Ελλάδος, φαίνεται ότι μαζί με τη καταπάτηση του κανονισμού, ήλθαν και νέα ήθη. Να δέχεται.. «δωράκια» αυτός που ασκεί έλεγχο (θεματοφύλακας της χρηστής διοίκησης στο όνομα του Ελληνικού Λαού) από τον ελεγχόμενο. Σε παρόμοιες περιπτώσεις σε χώρες της εσπερίας πέφτουν κυβερνήσεις και εξωστρακίζονται υποψήφιοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί!
Αυτά τα «δώρα» προκάλεσαν και τις αντιδράσεις υπαλλήλων της ΤτΕ  καθώς με βάση το άρθρο 5 του Γενικού Κανονισμού των Υπαλλήλων της ΤτΕ «απαγορεύεται στον υπάλληλο να δέχεται δώρα με αφορμή την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή να εξασφαλίζει για λογαριασμό του ή για λογαριασμό των οικείων του άλλα πλεονεκτήματα και οφέλη».
Τι εξηγήσεις δίνει ο κ. Στουρνάρας σε όλα αυτά;

Δημήτρης Τρίμης (efsyn)