ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Οι δύο πόλοι στον ΔΟΛ και η νέα εφημερίδα

Όλο το παρασκήνιο με τον ιδιοκτήτη της Chipita

Η επίσημη ανακοίνωση του ιδιοκτήτη της Chipita για τη μη εμπλοκή στον ΔΟΛ (δείτε ΕΔΩ) επανέφερε στο προσκήνιο την κατάσταση για την επόμενη μέρα στο συγκρότημα της Μιχαλακοπούλου. Θα σας πούμε τι συνέβη με τον Σπ. Θεοδωρόπουλο, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Μετά την είσοδο του εκκαθαριστή στον ΔΟΛ η κατάσταση βρίσκεται σε πρώτο επίπεδο στην αγωνία των εργαζομένων αν θα συνεχίσει το υπάρχον καθεστώς, στο οποίο πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους ολόκληρο το μισθό τους. Φυσικά σε δεύτερο επίπεδο υπάρχει η αγωνία για την επόμενη μέρα. Αν και πού θα πουληθεί το συγκρότημα, είτε ολόκληρο είτε ανά «κομμάτι».
Μετά την αποχώρηση του Στ. Ψυχάρη, αλλά και σειρά στελεχών, οι δύο πόλοι που έχουν.. απομείνει να προσπαθούν παρασκηνιακά να κάνουν κάτι είναι αυτός πέριξ του Γιάννη Πρετεντέρη και αυτός πέριξ του Αντώνη Καρακούση. Οι δύο άντρες προσπαθούν εξαντλώντας την προσωπική τους ατζέντα φίλων και την όποια επιρροή τους στον πολιτικο-επιχειρηματικό κόσμο να εξασφαλίσουν μια νέα εποχή, με προοπτική είτε για ολόκληρο τον ΔΟΛ είτε για κάποια από τα έντυπα του, εξασφαλίζοντας φυσικά ταυτόχρονα τη δική τους ηγετική παρουσία σε αυτήν τη νέα εποχή. Σε αυτήν την κατάσταση είχε προσεγγιστεί και ο Σπ. Θεοδωρόπουλος, όπως και άλλοι επιχειρηματίες και θα αναφέρουμε τι συνέβη παρακάτω.
 Μπορεί Πρετεντέρης και Καρακούσης να μην κινούνται μαζί, αλλά παράλληλα όμως όπως μαθαίνουμε, το κόνσεπτ είναι κοινό και αναφέρει ότι οι συζητήσεις που κάνουν είναι ότι η νέα εποχή των εφημερίδων του ΔΟΛ πρέπει να είναι η επιστροφή του σε πιο κεντροαριστερό μοντέλο με «εκσυχρονιστική» κατεύθυνση. Για τον Πρετεντέρη αυτή η επιλογή δεν αποτελεί έκπληξη, αφού είναι διαχρονικά τα τελευταία 15 χρόνια ίσως ο πιο φανατικός εκπρόσωπος στα μήντια του Κώστα Σημίτη. Μαθαίνουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός βλέπει με καλό μάτι μια τέτοια εξέλιξη και θα ήταν διατεθειμένος να κάνει κάποιες διακριτικές κινήσεις σε φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες για να στηρίξουν το εγχείρημα.

«Στήνουν» νέα εφημερίδα 

Ομως και ο Καρακούσης έχει αποφασίσει, όπως φαίνεται, ότι κάπου εκεί πρέπει να κινείται το πράγμα στην επόμενη μέρα. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι ειδικά η πλευρά Καρακούση έχει αναπτύξει και ένα plan Β σε περίπτωση που είτε δεν υπάρξει τελικά κάποιο ενδιαφέρον για τον ΔΟΛ ή τα έντυπα του ή αν οι νέοι επενδυτές δεν θελήσουν να συνεργαστούν με τον ίδιο. Το plan B είναι η δημιουργία μιας νέας εφημερίδας. Μαθαίνουμε ότι η εφημερίδα αυτή έχει ήδη «στηθεί» στον υπολογιστή έχει βρεθεί και ο τίτλος και παρουσιάζεται πλέον σε επιχειρηματίες.
Η πλευρά Καρακούση στηρίζεται στην άριστη σχέση που διατηρεί με τον Γιάννη Στουρνάρα και ευελπιστεί ότι ο κεντρικός τραπεζίτης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρει φορμουλα να βοηθήσει στην έκδοση της νέας εφημερίδας. Μαθαίνουμε επίσης ότι έχει γίνει ο αρχικός προυπολογισμός για την έκδοση της νέας εφημερίδας ο οποίος είναι της τάξης των 3 εκ. ευρώ. Η πλευρά Καρακούση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις βολιδοσκοπήσεις σε επιχειρηματίες για να στηρίξουν αυτή την εκδοτική προσπάθεια. Μαθαίνουμε επίσης ότι η βολιδοσκόπηση στον Mr. Chipita έγινε αρχικά για τον ΔΟΛ και στη συνέχεια για τη νέα εφημερίδα. Για τον ΔΟΛ η απάντηση ήταν αρνητική, ενώ για τη νέα εφημερίδα η απάντηση ήταν «βεβαίως να βοηθήσω όταν με το καλό βγει η εφημερίδα με διαφημιστικές καταχωρήσεις», οπότε η συζήτηση τελείωσε κάπου εκεί. Προφανώς οι συζητήσεις αυτές διέρρευσαν και επειδή το σχέδιο Καρακούση δεν είναι ευρέως γνωστό, όλοι θεώρησαν ότι η συζήτηση αφορούσε τον ΔΟΛ και έτσι κυκλοφόρησε η εμπλοκή Θεοδωρόπουλου για τον ΔΟΛ, οπότε αμέσως υποχρεώθηκε ο ίδιος να προβεί σε διάψευση.
Μαθαίνουμε επίσης ότι ανάλογες απαντήσεις με αυτές του mr. Chipita έχει λάβει η πλευρά Καρακούση στις κρούσεις που κάνει με επιχειρηματίες για αυτόν τον σκοπό είναι πλέον συνεχείς.

-από το enimerosi24