ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Μίλτος, Μύκονος και πρόσφυγες

Όταν ο υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ χάνει τη μπάλα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Έλα ρε φίλε, αγωνία στις Βρυξέλλες; Μιλάμε τώρα για αγωνία στις Βρυξέλλες, όχι για αγωνία στις κερκίδες της Τούμπας ή του Καραϊσκάκη ή της Λεωφόρου, να σου κόβεται το αίμα, να σε καβαλάει η ανατριχίλα, να σου παγώνει το μέτωπo και να σε τρώει ο πυρετός. Κι επειδή βεβαίως η ενημέρωση η δημοσιογραφική προέρχεται από τους «κύκλους» της κάθε πλευράς, παπάρια (συγγνώμη αμελέτητα) ενημέρωση έχουμε για όλα όσα γίνονται και λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες. Εκτός κι αν έχετε την εντύπωση ότι ο Σόιμπλε είναι όλη την ώρα με το τηλέφωνο στο χέρι και μπριφάρει τα αηδόνια της ελληνικής TV…
Αφήνω λοιπόν πίσω την αγωνία στις Βρυξέλλες, προσπερνώ το παραλήρημα του.. Αμβροσίου Λενή για τον Μπελογιάννη (δεν έχει καν πλάκα ο άφρων γέρων), αρνούμαι να σχολιάσω τον αφοδεύοντα ληστή (θα με απολύσει ο Χατζής, έτσι κι ανοίξω το στόμα μου) κι αποφασίζω εν τέλει να το ξαλεγράρω λίγο με Μίλτο Βαρβιτσιώτη. Ο οποίος Μίλτος Βαρβιτσιώτης πήγε στο «ΟΛΑ» κι έδωσε ρεσιτάλ για μια ακόμη φορά. Διότι έτσι είναι ο σολίστας ο σπουδαίος, παντού  θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό, για να ικανοποιήσει τους θαυμαστές του και (κυρίως, εδώ που τα λέμε στην περίπτωση του Μίλτου) τις θαυμάστριές του!
Μην τα πολυλογώ όμως, η επίδειξη ανετίλας ξεκίνησε φυσικά με ένα σχόλιο για τη Μύκονο. Όπου ο πρώην Υπουργός δήλωσε ευθαρσώς:
«Έχουμε τη Μύκονο στη χώρα, έχουμε το στολίδι του τουρισμού και θεωρούμε κακό να πηγαίνει Έλληνας στο νησί. Πλέον βέβαια ανέφικτο έχει γίνει και το ταξίδι στην Τζια, τη Σύρο κ.α.»
Όφου πόνος που λένε και στην Κρήτη. Αυτός ο ρατσισμός θα μας φάει, θα μας συντρίψει, θα μας καταστρέψει. Εκεί μας καταντήσανε τα κουμμούνια, να ακούει ο άλλος για Μύκονο μόνο στο ραδιόφωνο, να βλέπει την Ψαρού μόνο στα περιοδικά, να έχει μείνει χωρίς αντικείμενο ο ρεπόρτερ Τσιλιπουνιδάκης και να τρέχει σε πορείες συνταξιούχων για να βγάλει το μεροκάματο. Και πάλι καλά να λέμε που θα γίνουν σύντομα εκλογές και θα λάμψει ξανά το άστρο της Μυκόνου.

Πέρα από πλάκα όμως, μίλησε και για το μεταναστευτικό (ως υπεύθυνος…) ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Και δήλωσε ένα σωρό ενδιαφέροντα και παρφουμέ, όπως ότι τώρα φισκάρουμε με μετανάστες από χώρες της Καραϊβικής (ας του εξηγήσει κάποιος ότι μεσολαβεί ο Ατλαντικός), ότι ο Μουζάλας πήρε ένα δισεκατομμύριο ευρώπουλα και δεν μπορεί να το διαχειριστεί (ούτε ο Χριστοδουλάκης τέτοια δημιουργική λογιστική), ότι δίνουμε μισθούς που θα έδιναν σε γιατρό να πάει στην Ουγκάντα σε γιατρούς για να έρθουν στην Αθήνα (αν τα δίνει κάποιος τα δίνουν οι ΜΚΟ, όχι το κράτος, κι αν θέλει να ελέγξει τις ΜΚΟ ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα).
Κι αφού πρόσθεσε το μυθικό «δεχθήκαμε ένα εκατομμύριο Αλβανούς το ’90 χωρίς βοήθεια» (χώρια που ούτε τρακόσιες χιλιάδες δεν ήρθαν τότε, οι μισοί ήταν Έλληνες κύριε Βαρβιτσιώτη μου…), έκλεισε το ματάκι στα εθνίκια δηλώνοντας για το προσφυγικό:
«Δεν πρέπει να είναι η Ελλάδα το κέντρο από το οποίο να διασπείρεται ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Δεν πρέπει να διασφαλίσουμε τα σύνορά μας;»
Υπέροχο, δεν λέω, αλλά να μας πει και τον τρόπο που σκοπεύει να τα διασφαλίσει. Γιατί άμα σκοπεύει να μας επιστρατεύσει και να μας βάλει να ντουφεκάμε βάρκες με πρόσφυγες, εγώ δεν πάω!

Υ.Γ.: Μετά απ’ την τελευταία επίθεση με χημικά στη Συρία, θέλω να έρθει κάνας μπαγλαμάς να μου πει «Να κάτσουνε στη χώρα τους, να μην έρχονται στη δική μας». Η φάπα θα πέσει σύννεφο…

- newpost.gr